single
[2]
230543

Arnol pred zgodovinsko tekmo: “Bravo ni favorit, nimamo še evropskih izkušenj!” (VIDEO)

Avtor: Žiga Ikič
10. 7. 2024, 11.33

V četrtek bo v prvi plan znova stopil klubski nogomet. Nekateri slovenski klubi že začenjajo novo sezono, med njimi je tudi Bravo, ki bo tekmovalno obdobje odprl s prvo evropsko preizkušnjo v svoji zgodovini, ogledali pa si jo boste lahko samo na Šport TV.

Začetek tekmovalne sezone 2024/2025 je tik pred vrati! Prva liga Telemach se bo zagnala ob koncu naslednjega tedna, že sredi aktualnega pa bo del slovenskih elitnih klubov vstopil v evropsko sezono. Med temi je ljubljanski Bravo, ki doživlja zgodovinske dni, saj pred tem še nikoli ni nastopil v mednarodnih tekmovanjih.

“Če bo prišlo do večje obremenitve tekem, bo to za nas velik izziv. Imamo ožji igralski kader od konkurentov, ki prav tako igrajo v Evropi, vsaj glede na izkušenost nogometašev. Vseeno, to je naša zgodba, to je naša pot in ne iščemo alibijev. Predvsem najmlajši, talentirani fantje, morajo tu iskati svojo priložnost,” je sprva dejal strateg Brava Aleš Arnol.

Prvi evropski tekmec Šiškarjev bo valižanski klub Connahs Quay Nomads, prva tekma prvega predkola Konferenčne lige bo v Ljubljani v četrtek, povratna pa teden dni kasneje na Otoku. Kljub temu, da živimo v zelo tehnološko razvitih časih, pa Ljubljančanom ni bilo enostavno skavtirati ekipe, ki je praktično popolna neznanka ljubiteljem nogometa pri nas.

“Ujeli smo zadnji trenutek, da smo lahko svojega človeka poslali na letalo in na pot, da je lahko posnel zadnjo pripravljalno tekmo našega tekmeca. Ko misliš, da bo vse preprosto, ponavadi temu ni tako. Bistvo nogometa je, da manjši lahko vedno premaga velikega, pa s tem ne mislim, da je Bravo evropski velikan, saj še nimamo teh izkušenj. Predvsem pa ne prevzemamo vloge favorita, ker je to za nas prva tovrstna izkušnja,” je položaj ocenil Arnol.

“Valižani so fizično zelo sposobna ekipa, dobri so v skok igri in želijo žogo spuščati za zadnjo obrambno vrsto. Če pustiš, da se igra razlije na celotno igrišče in nisi kompakten, lahko njihove kakovosti pridejo do izraza. Delali smo na dolgih žogah in na varovanju, želeli pa bomo prenesti taktično izvedbo iz minule sezone, ko sem bil zelo ponosen, da se nismo ustrašili nobenega tekmeca, nobenega gostovanja,” je še dodal strateg Brava.

Dvoboj Brava in Nomads si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali samo na Šport TV 1! V četrtek začnemo ob 17:50, zato bodite v družbi prvakov!

Foto/video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več