single
[2759]
129032
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Arnautović zaradi proslavljanja gola pod drobnogledom Uefe

Avtor: Klemen Verlič
15. 6. 2021, 17.46

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da je sprožila disciplinsko preiskavo obnašanja avstrijskega reprezentanta Marka Arnautovića na nedeljski tekmi proti Severni Makedoniji. Napadalec slovenske severne sosede je besnel nad nasprotne igralce, Uefa pa preiskuje, ali je pri tem šlo za napad na osnovi narodnosti.

Arnautović je po doseženem zadetku za 3:1 med proslavljanjem jezno kričal proti igralcem Severne Makedonije. Mediji so pri tem zapisali, da je Arnautović predvsem žalil krilnega igralca Ezgjana Alioskija, pri tem pa naj bi govoril o njegovi albanski narodnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Arnautović je v ponedeljek na družbenih omrežjih objavil obširno opravičilo, ob tem pa ni navedel točnega vzroka za njegovo kesanje. “Na včerajšnji tekmi je bilo izrečenih nekaj pikrih besed kot del emocij na tekmi, za katere bi se rad opravičil. To velja še posebej za moje prijatelje iz Severne Makedonije in Albanije,” je zapisal avstrijski reprezentant.

“Izpostavil bi, da nikakor nisem rasist. Imam prijatelje po celem svetu in zagovarjam raznolikost,” je še dodal.

Njegovo obnašanje na tekmi ni ušlo Uefi, ki bo tako preverila, ali gre za kršitev disciplinskih pravil. Nogometna zveza Makedonije je ob tem krovno zvezo pozvala k strogem ukrepanju proti Arnautoviću.

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Livaja uprizoril pravo mojstrovino – vratarja premagal iz mrtvega kota!...Več

2

VIDEO: Popravilo sklopke za ekspresno vrnitev Gajserja na progo...Več

3

Bratski dvoboj na derbiju drugega kola PLT (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Skoraj neverjetno: Luka Dončić na naslovnici igre NBA 2K22!...Več

2

VIDEO: VAR prihaja v Prvo ligo Telemach...Več

3

Pestro poletje na ŠPORT TV...Več