KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[2,3194]
193262

Aprila je bilo jasno, da Riera ne bo trener Olimpije, ta je imela pripravljeno rešitev

Avtor: Žiga Ikič
23. 5. 2023, 10.57

Ljubljanska Olimpija bo tudi v novo sezono vstopila z novim strategom. Joao Henriques bo na klopi Zmajel zamenjal Alberta Riero, vodstvo kluba pa je zdaj spregovorilo o razlogih in časovnici te odločitve.

Albert Riera je z ljubljansko Olimpijo osvojil dvojno krono, v tekmovalni sezoni 2022/2023 je z zeleno-belimi slavil v Prvi ligi Telemach in v pokalu Pivovarna Union. A tudi to ni bilo dovolj, da bi z vodilnimi možmi kluba našel skupni jezik glede nadaljevanja sodelovanja.

“Z Riero nismo našli skupne jezika pri nadaljnji filozofiji kluba, ob tem pa nismo mogli zadovoljiti finančnih apetitov. Zadnji večji pogovor smo imeli aprila, ko smo sestankovali s predsednikom kluba, direktorjem in trenerjem. Od takrat smo imeli na mizi rešitev za novega trenerja,” je dejal športni direktor Olimpije Goran Boromisa.

“Novi trener nas je prepričal z bogatimi izkušnjami. Delal je v akademiji Sportinga iz Lizbone, delal pa je še v resnih prvoligaških klubih na Portugalskem. Zaveda se, da je pomembna promocija mladih igralcev, kar sovpada z našo vizijo, vsega spoštovanja pa je vredno njegovo delo pri Santa Clari,” je še dodal Boromisa.

Olimpijo že kmalu čakajo novi izzivi! Nova sezona Prve liga Telemach se začne sredi meseca julija, neposredni prenosi derbijev slehernega kola pa vas bodo čakali samo na Šport TV!

Foto:/video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kot da bi gledali Brazilca sredi Ljubljane, nekdanji mladi reprezentant podaril sombrero nasprotniku...Več

2

Bayern enajstič zapored prvak Bundeslige (VIDEO)...Več

3

Krajnc pred začetkom SP v footgolfu: “Čakata nas vročina in vlaga, a upam, da nekdo od nas uresniči svoje sanje” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sobotno popoldne za večnost...Več

2

Predsednik Olimpije šokiral z izjavo: ”Riera ni pri zdravi pameti!”...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več