pismo ikona
šport TV 1 logo
01:15
Paragvaj - Katar Copa America
šport TV 2 logo
01:15
Senegal - Alžirija Afriški pokal narodov
šport TV 3 logo
01:25
3m, skakalna deska, sinhrono, moški Svetovno prvenstvo

Antonio Cairoli: Tima zelo spoštujem 

Avtor: Gregor Kovačič
9. 4. 2019, 19.18

Epska bitka na VN Trentina, ki se sta jo v obeh dirkah uprizorila Tim Gajser in Antonio Cairoli tudi devetkratnega svetovnega prvaka ni postila ravnodušnega. Po dirki je italijanski matador izrekel nekaj besed hvale na račun slovenskega motokrosista, ki mu je v velikem slogu uspeti odnesti skupno zmago.

Motokros poslastica na VN Trentina se bo zapisala v zgodovino tega športa, saj sta oba glavna protagonista bila bitko od prostega treninga dalje. Skozi kvalifikacijsko vožnjo in tudi v obeh nedeljskih dirkah smo lahko spremljali najboljši obračun v letošnji sezoni.

Antonio Cairoli, ki lovi svoj deseti naslov svetovnega prvaka pa je po dirki priznal, da rad tekmuje s Timom Gajserjem. “V kolikor bi moral izpostaviti katerega od dirkačev za takšne bitke, je to zagotovo Tim. Res je prijazen fant in dirka zelo »čisto«. Tudi jaz rad tako tekmujem in podobno vozi tudi Tim. Vsakemu se lahko dogodi grd padec ali kaj podobnega, ampak tega si v resnici nihče ne želi. Ko na takšni ravni takole tekmuješ pri izredno visoki hitrosti, so navijači zares navdušeni. Lepo je, da je Tim moj glavni tekmec v boju za naslov. Je eden od dirkačev, ki jih najbolj spoštujem,” se je pred novinarji pridušal voznik KTM-a, ki je podobno kot Tim, v Italiji vedno pod hudim pritiskom zaradi številnih domačih navijačev. KTM-ov voznik ima pred Timom Gajserjem na drugem mestu skupne razvrstitve 16 točk prednosti.

Foto: MXGP

 

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

Afriški pokal narodov: Alžirci znova prvaki po 29 letih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

VIDEO: Madagaskar poskrbel za najlepši gol...Več

3

Kopitar: Informacije dobim morda dan ali uro pred drugimi...Več