single
[3]
199118

Antetokounmpo izpušča srečanji s Slovenijo in celo SP?

Avtor: Urban Kolman
31. 7. 2023, 20.21

Selektor grške košarkarske reprezentance Dimitris Itudis je danes potrdil, da grški zvezdnik iz lige NBA Giannis Antetokounmpo ta teden ne bo na voljo za dve prijateljski tekmi s Slovenijo. Člana Milwaukee Bucks celo ni uvrstil na seznam osemnajstih igralcev za SP, je pa izjavil, da bo še naprej spremljal njegovo zdravstveno stanje.

Dimitris Itudis je grškim novinarjem dejal, da ne ve, kdaj bo dvakratni najkoristnejši igralec lige NBA na voljo za igro po kirurškem posegu v levem kolenu. “Vprašanje bi bilo treba nasloviti na zdravnike reprezentance in zdravnike Bucks. Moje informacije so, da se Giannis trudi. Njegov status se pregleduje in kmalu bomo imeli dokončno odločitev, ali mu bo uspelo igrati na svetovnem prvenstvu,” je dejal grški selektor.

“Mislim, da se ga splača počakati, saj govorimo o enem od najboljših košarkarjev na svetu,” je dodal Itudis.

Selektor na skrajšani seznam prav tako ni uvrstil veteranov Kostasa Slukasa in Nicka Calathesa.

“Nekaj igralcev smo poskušali prepričati, da bi sodelovali, vendar so imeli jasna stališča, zakaj nočejo biti del reprezentance,” je povedal Itudis.

Grčija bo ta teden igrala dve prijateljski tekmi s Slovenijo. V sredo ob 20.30 v Stožicah in v petek v Atenah ob 18. uri.

Selektor Itudis je pred potjo v Ljubljano prečrtal štiri igralce – Dimitrisa Flionisa, Lefterisa Mantzokasa, Nikosa Čugaza in Vangelisa Zugrisa.

Sloveniji, kateri sta se pred dnevi pridružila tudi Luka Dončić in Vlatko Čančar, se bodo zoperstavili Tanasis Antetokounmpo, Kostas Antetokounmpo, Giorgos Papagianis, Ioanis Papapetru, Dinos Mitoglu, Dimitris Moraitis, Kostas Papanikolau, Thomas Walkup, Gianulis Larentzakis, Michalis Luntzis, Lefteris Bochoridis, Dimitris Agravanis, Nikos Rogkavopulos, Manolis Hadjidakis, Panagiotis Kalaitzakis, Giorgos Calmpuris in Vasilis Toliopulos.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Krznar po porazu z Aluminijem: Nismo imeli odgovora na agresivno igro nasprotnika (VIDEO)...Več

2

Rdeči biki proti serijskim prvakom zapravili dva gola prednosti (VIDEO)...Več

3

Acroni Jesenice z izjemno zadnjo tretjino do zmage nad Lustenauom (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Dol s Seoanejem? Za božjo voljo, nikakor!...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Prekleto dober...Več