pismo ikona
šport TV 1 logo
01:15
Brescia - Sampdoria Serie A
šport TV 2 logo
01:00
Atalanta - Inter Serie A
šport TV 3 logo
01:00
Lille - Metz Ligue 1

ANKETA: Razum pravi Barcelona, čustva pa Murcia

Avtor: Marko Premrl
19. 6. 2019, 22.00

Špansko futsal državno prvenstvo je prišlo do zadnje etape. Pred nami je odločilna peta tekma finala, prednost domačega terena pa bo imela Barcelona. Med nekaterimi slovenskimi trenerji smo naredili anketo in jih povprašali, kdo bo postal prvak in zakaj.

Tomislav Horvat, trener Maribora in selektor Slovenije U21
Mislim, da bo zmagala Barcelona. V igri 4:4 so boljši, imajo izjemne pivote, predvsem neustavljivega Ferraa. Murcia je morda malce boljša s prekinitev. Prednost domačega terena pa ne bo štela veliko.

Bojan Žunko, trener Litije
Težko je napovedovati. To so izjemno izenačene tekme, v katerih lahko odloči ena poteza. Če bi moral izbrati, kdo bo zmagovalec, bi rekel Barcelona, a bolj zaradi čustvene plati kot pa tehnične.

Mitja Jontez, trener Sevnice
Želel bi, da bi zmagala Murcia. Letos so imeli v prvenstvu konstantno formo. V pokalu so izgubili prav proti Barceloni. Lepo bi bilo, če bi Miguelin osvojil prvenstvo, poleg njega je tudi Alex v najboljših letih.

Matej Kavčič, trener, pomočnik selektorja članske reprezentance
Če bi izbiral s čustvi, bi rekel Murcia. Pripravili bi lepo presenečenje, bili bi prava osvežitev. V zadnjih letih namreč Inter in Barcelona dominirata v španskem prvenstvu. V finalu bodo odločale malenkosti, vse je v glavi. Bi bil pa vesel za Miguelina, če bi mu uspelo. Všeč mi je kot igralec, bil je tudi ambasador evropskega prvenstva v Sloveniji. Murcia pa mora nekako zaustaviti Ferraa.

Damir Pertič, trener in nekdanji reprezentant Slovenije
Po mojem mnenju bo zmagala Barcelona. Ferrao je res v vrhunski formi. Sicer pa ima tudi Murcia neverjeten kader, vključno s trenerjem. Ne preseneča me, da Inter ni prišel do finala, saj so imeli relativno slabo sezono, prišlo je do menjave generacije. Nekateri se bodo poslovili, mislim pa, da bo Ricardinho ostal. Tako marketinško kot tudi na parketu je še vedno izjemno vpliven.

Andrej Dobovičnik, selektor slovenske članske reprezentance
Finalna serija je zelo zanimiva, mislim pa, da bo prvak Barcelona. Njihovi napadi so bolj organizirani, zdi se, da imajo nekaj več od nasprotnikov.

Milivoje Simeunović, trener Silika in nekdanji reprezentant Slovenije
Rekel bi, da bo prvak Barcelona. Imajo psihološko prednost, saj so dobili četrto tekmo v gosteh in zadnji odločilni dvoboj igrajo pred svojimi navijači.

Peto tekmo finala španskega futsal prvenstva si boste lahko ogledali v živo na Šport TV 2 v soboto ob 20.55. 

 

 

Foto: ŠTV/futsal.si

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Diamanti dvakrat z lobom osmešil nasprotnika...Več

2

MXGP in MX2: Kako se je odvijala sezona in kaj nas čaka (video)...Več

3

Febvre: Želimo samo dirkati, četudi se sezona zavleče do novembra (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Posterji Iličića preplavili Bergamo...Več

2

Bomba iz Anglije: Ronaldo se je dogovoril z Newcastlom!...Več

3

Tri tedne pred nadaljevanjem MXGP sezone Gajser trenira na vso moč (VIDEO)...Več