single
[2]
165845

Angležinje danes proti Nemkam za naslov evropskih prvakinj

Avtor: Urban Kolman
31. 7. 2022, 08.01

Nogometni reprezentanci Anglije in Nemčije se bosta danes ob 18. uri na londonskem Wembleyju merili v finalu 13. ženskega evropskega prvenstva. Angležinje lovijo svoj prvi evropski naslov, medtem ko so Nemke v tem pogledu rekorderke z osmimi.

Anglija bo tretjič igrala v finalu, leta 2009 je v njem kar z 2:6 izgubila prav proti Nemkam.

“To bo izjemen finale. Igrale ga bomo pred 80.000 ali 90.000 ljudmi. Večina bo navijala za domačo vrsto oziroma proti nam, toda to razumemo in sprejemamo izziv,” je dejala selektorica Nemčije Martina Voss-Tecklenburg.

Dodala je, da je bila Anglija izjemna na tem turnirju, na vsaki tekmi je igrala dinamično, dosegala zadetke in bila samozavestna. “To bo nogometni posladek,” je zaključila.

Obe strani sta sicer podobno močni, doslej sta prejeli le po en zadetek. Anglija jih je ob tem dosegla 20, vključno kar z osmimi proti Norveški, Nemčija pa 13.

“Moramo verjeti v naše sposobnosti in se držati načrta,” je dejala napadalka Anglije Beth Mead, skupaj z Nemko Alexandro Popp tudi prva strelka turnirja s šestimi goli.

“Imele smo nekaj težkih obdobij, toda to je nogomet. Verjele pa smo v naše sposobnosti, vsa 23-erica je bila izjemna,” je dodala Meadova.

Anglija je v četrtfinalu po podaljšku izločila Španijo z 2:1, v polfinalu pa Švedsko s 4:0. Nemčija pa je v četrtfinalu z 2:0 odpravila Avstrijo, v polfinalu pa z 2:1 Francijo. Slednja je v četrtfinalu izločila branilko naslova Nizozemsko.

Naslednje EP bo leta 2025, gostitelja pa bodo predvidoma izbrali decembra letos.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

2

Zadnja ekipa Alpske lige namučila Železarje, ki v Podmežakli ostajajo neporaženi (VIDEO)...Več

3

Golemac: “Pričakujemo težko tekmo, toda moramo iti na zmago!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

2

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več

3

Théo Hernández: v bratovem imenu...Več