single
[2]
124083

Angležem sta se pridružila tudi Inter in Milan

Avtor: Lara Torkar
21. 4. 2021, 13.13

Po tem ko je v ponedeljek 12 evropskih nogometnih velikanov potrdilo nastanek nove Superlige, dva dni pozneje ta že razpada. Angleškim klubom so se pri izstopu iz elitnega tekmovanja pridružili še Atletico Madrid in dve italijanski moštvi. Interja projekt Superlige ne zanima več, podobno pa je tudi z Milanom. V tekmovanju, katerega prihodnost je pod vprašajem, tako ostaja le še peščica.

V torek zvečer je vseh šest angleških klubov (Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea in Tottenham) že naznanilo izstop iz tekmovanja. Zgodba pa se ponavlja tudi v Italiji.

V noči iz torka na sredo se je za umik odločil Inter, eden od treh italijanskih moštev, ki je sprva podprl novonastalo ligo. “Glede na stanje projekt Superlige za nas ni več zanimiv,” so sporočili iz trenutno vodilnega kluba Serie A. “Nogomet mora nenehno izboljševati svoja tekmovanja in skrbeti za zadovoljstvo navijačev. Mi jim vedno želimo ponuditi najboljšo nogometno izkušnjo. S to vizijo se veselimo prihodnosti športa, ki ga imamo vsi radi,” so še dodali. Nerazzurrom naj bi pri izstopu iz tekmovanja sledil tudi mestni tekmec AC Milan.

Za umik iz lige so se odločili tudi pri Atleticu Jana Oblaka, podoben korak pa se v Španiji pričakuje od Real Madrida in Barcelone. Slednja ima sicer zagotovljeno klavzulo, ki ji omogoča, da kadarkoli izstopi iz lige, če sodelovanja v tekmovanju ne bi potrdili člani skupščine.

“Vodstvo kluba Atletico Madrid se je zjutraj sestalo in odločilo uradno sporočiti Superligi in drugim ustanovnim klubom, da ne bo dokončno formaliziralo sodelovanja v projektu,” so zapisali pri španskem prvoligašu. Za priključitev novemu evropskemu tekmovanju so se odločili v okoliščinah, ki jih zdaj ni več. Opozarjajo pa tudi na pomembnost harmonije v Atleticovi družini, pri čemer so izpostavili predvsem navijače.

 

Foto: Gulliver/Getty Images

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več