single
[2759]
128361
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Angleška reprezentanta nagrajena za delo zunaj igrišč

Avtor: Urban Kolman
12. 6. 2021, 12.59

Angleški nogometaš Raheem Sterling je prejel red britanskega imperija za boj za rasno enakopravnost v športu. Njegov reprezentančni kolega Jordan Henderson pa je odlikovanje prejel za svoj prispevek nogometu.

Sterling, nogometaš Manchester Cityja, se močno bori proti rasizmu v nogometu, zlasti od decembra 2018 naprej, ko je bil med tekmo proti Chelseaju deležen žaljivk. Svoje delo je usmeril podpori kampanje Združenih narodov #FightRacism (boj proti rasizmu), poleg tega pa je ustanovil tudi dobrodelno organizacijo.

“Čudovito se počutim ob prejetju tega odlikovanja. To ni ponosen trenutek samo zame, ampak tudi za mojo družino in prijatelje,” je dejal 26-letnik.

Liverpoolov kapetan Henderson, ki je odlikovanje prejel za svoj prispevek nogometu, je v sezoni 2018/19 osvojil naslov v elitni ligi prvakov, sezono pozneje pa še naslov angleškega prvaka, poleg tega je bil med pandemijo covida-19 zelo dobrodelno dejaven. Bil je vodilni med kapetani klubov iz premier league, ki so ustanovili skupno iniciativo igralcev v podporo združenju dobrodelnih organizacij NHS Charities Together.

“Poudariti moram, da čeprav sem odlikovanje prejel jaz osebno, je zanj zaslužna velika skupina ljudi. Sprejemam ga z zavedanjem, da sem bil del nečesa posebnega in ne razlog za to,” je ob tem dejal 30-letni Henderson.

Tovrstna odlikovanja kraljica podeljuje dvakrat letno, za novo leto ter na kraljičin rojstni dan, ki ga Britanci slavijo junija, čeprav je rojena 21. aprila 1926.

Foto: Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Livaja uprizoril pravo mojstrovino – vratarja premagal iz mrtvega kota!...Več

2

VIDEO: Popravilo sklopke za ekspresno vrnitev Gajserja na progo...Več

3

Bratski dvoboj na derbiju drugega kola PLT (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Skoraj neverjetno: Luka Dončić na naslovnici igre NBA 2K22!...Več

2

VIDEO: VAR prihaja v Prvo ligo Telemach...Več

3

Pestro poletje na ŠPORT TV...Več