single
[3194]
203347

Andrej Razdrh pred večnim derbijem: Olimpija je v prednosti, a pritisk lahko na Mariborčane deluje tudi pozitivno

Avtor: Blaž Magdič
15. 9. 2023, 16.01

Sobotni večer prinaša prvi večni derbi v sezoni 2023/2024 v Prvi ligi Telemach. Uvodni dvoboj med Ljubljančani in Mariborčani bo odigran v Stožicah, neposredni prenos tekme si boste lahko ob 20.15 ogledali na našem prvem programu (studio ob 19.30).

Olimpija, ki je v vlogi branilca naslova državnega prvaka, vstopa v dvoboj z rivali s točko prednosti (vodilni Celjani imajo še štiri točke več). Pred reprezentančnim premorom so bili v boljši formi kot vijoličasti, ki so ostali brez zmage na treh zaporednih tekmah.

Po mnenju našega strokovnega sodelavca Andreja Razdrha imajo Ljubljančani pred sobotno tekmo manjšo prednost: “Olimpija je v boljšem stanju, sploh na uvodu evropske sezone se je pokazala kakovost, proti Galatasarayju pa objektivni dejavniki in tudi utrujenost. Po drugi strani kljub zgoščenemu ritmu Ljubljančani v državnem prvenstvu niso imeli prav velikih spodrsljajev, kar je dober znak.”

Olimpija je v Prvi ligi Telemach dosegla že 18 golov, Maribor 10. Bi torej lahko rekli, da pri Zmajih bolje deluje prav napadalna faza? “Vsekakor, predvsem se v napadu pri Olimpiji kaže večja konstantnost. Če se malce pošalim, težko napovemo, kdo bo pri Mariborčanih sploh začel v napadu, kar je posledica številnih poškodb in zdravstvenih težav. Velika smola je poškodba Soudanija, tudi Iličić ni izgledal najbolje, a vsekakor je tudi pri Mariboru v napadu ogromno kakovosti. Manjka le konstantnost, ki jo Olimpija ima.”

Po drugi strani pa mariborska obramba deluje precej bolje, Ljubljančani so prejeli že 12 golov…
“Faza napada pri Olimpiji ni problem, individualne napake v fazi branjenja pa so nekaj povsem drugega. Tu vidim priložnost za Mariborčane, sploh ob kakšni dodatni genialnosti Iličića…”

Po treh zaporednih tekmah brez zmage se je v Mariboru pojavilo kar nekaj trenj, trener Krznar je javno izrazil nezadovoljstvo z držanjem nekaterih dogovorov. Kako lahko to vpliva na stanje ekipe pred večnim derbijem proti največjemu rivalu?
“Res je, da Maribor ni v najboljšem stanju, Olimpija pa je v reprezentančnem premoru v fizičnem smislu verjetno “prišla k sebi”. Vseeno je govora o derbiju, posebni tekmi, zato lahko tudi pritisk, ki ga čutijo Mariborčani, prinese nekaj več. Dejstvo je, da bo Maribor pod pritiskom, da bo nujno potreboval ugoden rezultat. To te lahko hitro pokoplje, a morda tudi dvigne.”

Prva liga Telemach, Olimpija – Maribor, sobota ob 20.15 na Šport TV 1, studio ob 19.30.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

(VIDEO) Boromisa po porazu z Bravom: Oprosti vsem navijačem za sezono brez trofeje...Več

2

Arnol po zmagi proti Olimpiji: Današnja tekma je bil zrelostni izpit, ki smo ga uspešno opravili (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Šeško sezono končal z izjemno strelsko formo in fantastičnim evrogolom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

2

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več

3

Ko v deželi denarja zmanjka cekinov...Več