šport TV 1 logo
08:45
Roma - Juventus Serie A
šport TV 2 logo
08:45
Joventut - Real Madrid Španska liga
šport TV 3 logo
09:15
Troyes - Clermont Ligue 2

Andrea Trinchieri: Trenutno je pomembna le pridobitev fizične pripravljenosti

Avtor: Aljaz Pirnat
8. 9. 2020, 12.45

Trener košarkarskega kluba Bayern München Andrea Trinchieri je pred prijateljsko tekmo s Cedevito Olimpijo spregovoril o pripravah na novo sezono in zadovoljstvu s svojim moštvom.

5-kratni nemški prvaki se bodo z ljubljanskim klubom v predsezoni pomerili že drugič. Na prvi tekmi, ki je potekala v Nemčiji, so slavili Zmaji, in sicer s končnim izidom 82:74. Za zeleno-bele sta tedaj največ točk dosegla Jaka Blažič (21) in Mikael Hopkins (15), za bavarsko zasedbo pa sta bila strelsko najbolj razpoložena Vladimir Lučić in Leon Radošević, ki sta dosegla vsak po 13 točk.

Strateg Bavarcev pa je pred revanšo v Stožicah ob vprašanju o zadovoljstvu s pripravami povedal, da noben trener na svetu nikoli ni povsem zadovoljen. ”Trenerji so morda zadovoljni le ob koncu sezone, ko nekaj osvojijo. Sam nikoli nisem zadovoljen, precej se bojim takega stanja. Zadovoljstvo septembra je praktično nemogoče,” je dejal Trinchieri.

V nadaljevanju je spregovoril tudi o fizični pripravljenosti in nadgrajevanju le-te. ”Težko je ekipo spraviti na isto fizično raven, kot je bila pred korona krizo. Imamo igralce, ki šest mesecev niso morali trenirati, saj so bile dvorane zaprte. Po drugi strani so nekateri do junija igrali prvenstva, kot tu v nemškem prvenstvu BBL. To moramo sedaj prebiti in ostati brez poškodb. V zvezi s tem smo sicer kar v redu, imamo zgolj manjše težave. Moja naloga je voditi ekipo skozi to fazo, tako da ostanemo brez poškodb in dosežemo želeno fizično raven. Trenutno je pomembna le pridobitev fizične pripravljenosti,” je še dodal vodilni mož zasedbe nemškega velikana.

Košarkarji Bayerna se bodo s Cedevito Olimpijo pomerili v sredo, 9. septembra, ob 17.40, prenos tekme v živo pa si boste lahko ogledali na Šport TV 1!

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kaja Eržen: V Rimu uživa, z Džekom kar “po naše”...Več

2

Pancar: Pokazal sem, da sem konkurenčen za TOP 10...Več

3

VIDEO: Ko ne veš, kaj bi … lobaš...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

2

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več

3

Nove smernice za 11-metrovke: Igralci niso pingvini!...Več