šport TV 1 logo
20:40 V ŽIVO
Lazio - Roma Serie A
šport TV 2 logo
20:55 V ŽIVO
Montpellier - Monaco Ligue 1
šport TV 3 logo
21:00
Polfinale: Real Madrid - Athletic Bilbao Španski superpokal

Anamarija Lampič danes začenja nov boj za visoka mesta

Avtor: Marko Premrl
27. 11. 2020, 07.52

Najboljša slovenska smučarska tekačica zadnjega obdobja Anamarija Lampič pred začetkom tekmovanj v svetovnem pokalu, ki se bo danes s sprintom začel v finski Ruki, ni želela opredeliti rezultatskih ciljev nove zime, želi pa nadgraditi minulo, v kateri je v boju za mali kristalni globus v sprintih po vodstvu na koncu osvojila tretje mesto.

“Reprezentanca je slaba dva tedna trenirala v finskem kraju Muonio in je pripravljena za dobre izide. Pravijo, da moramo biti pozitivni, ampak smo bili po prihodu vsi negativni,” je malo v šali, malo zares po prihodu v Kusamo pomembno novico v času pandemije novega koronavirusa izpostavil Brodar.

Pričakovano pomlajena slovenska ekipa, poleg Lampičeve bodo na uvodu pokala nastopili še povratnica po poškodbi Eva Urevc, Janez Lampič in novinec v prvi ekipi Luka Markun, je imela konec prejšnjega tedna pregledne treninge in Brodar je tudi na tem temelju lažje ocenil trenutno formo.

Že pred odhodom na Finsko pa je v začetku meseca povedal, da bodo v ekipi vse moči usmerili v svetovno prvenstvo v nemškem Oberstdorfu, kjer bodo odličja delili med 23. februarjem in 7. marcem 2021, ne bodo pa zanemarili svetovnega pokala z vrhuncem, novoletno turnejo.

Lampičeva je lani na SP v Seefeldu osvojila srebro v ekipnem sprintu skupaj s Katjo Višnar, ki pa je poleti tako kot Vesna Fabjan končala športno pot.

Na SP prihodnje leto bo tako Lampičeva v ekipnem sprintu nastopila z Evo Urevc, povratnico po poškodbi, zaradi katere je izgubila celotno prejšnjo sezono.

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Hakimi pokazal, kaj je kirurška natančnost...Več

2

Kung Fu Zlatan za ogrevanje uporabil milanskega trenerja (VIDEO)...Več

3

Japonec Ryota uprizoril najpočasnejšo 11-metrovko vseh časov (video)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jojo kot Messi, zabil s solo prodorom...Več

2

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več

3

Analiza: Če bi žoga namesto v vratnico šla v gol … bi Milan bil še višje...Več