single
[15]
154554

Ana Bucik državna prvakinja v slalomu

Avtor: Klemen Verlič
29. 3. 2022, 20.08

Ana Bucik je nova državna prvakinja Slovenije v slalomu alpskih smučark. Osemindvajsetletna tekmovalka iz Nove Gorice je danes na progi za moški svetovni pokal Podkoren v Kranjski Gori svoj drugi naslov slovenske slalomske državne prvakinje osvojila kot najboljša na tekmi, najhitrejša v vsaki od voženj. Konkurenca je bila sicer močno okrnjena.

Ana Bucik

Manjkale so vse reprezentančne kolegice Bucikove iz slovenske ženske ekipe za svetovni pokal, lanska prvakinja Andreja Slokar, zmagovalka slaloma na finalu sezone v Meribelu, Neja Dvornik in poškodovana domačinka Meta Hrovat.

V drugi vožnji se je merilo zgolj 16 tekmovalk. Bucikova je slavila s prednostjo 1,52 sekunde pred drugouvrščeno Laro della Mea iz Italije, Anja Oplotnik iz ženske ekipe C je na tretjem mestu zaostala 2,52 sekunde, zaostanek Nike Tomšič, članice kluba Pohorje, na četrtem mestu je znašal 3,91 sekunde. V razvrstitvi DP sta Oplotnikova in Tomšičeva osvojili drugo in tretje mesto.

Na moški tekmi so ob odsotnosti najboljših dveh Slovencev Žana Kranjca in Štefana Hadalina prvih devet mest zasedli tekmovalci iz Avstrije, Italije, Izraela in Nemčije.

Zmagal je predstavnik Italije Hans Vaccari, drugi je bil Avstrijec Simon Rüland (+0,64) in tretji Nikolaus Pföderl iz Nemčije (+0,88).

Najboljši Slovenec je bil na desetem mestu Anže Gartner (+4,45), Alen Hriberšek je bil 11. (+5,31), Tim Tršan pa je osvojil 12. mesto (+5,94). Gartner, Hriberšek in Tršan so osvojili prvo, drugo oziroma tretje mesto za slovensko državno prvenstvo v slalomu. Tijan Marovt, za katerim je že nekaj nastopov v svetovnem pokalu v letu 2022, je odstopil v drugi vožnji. Marovt je bil po prvi vožnji kot najboljši Slovenec na četrtem mestu.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Mariborčani zbrali vrhunce poslovilne tekme “največjega, ki je kadarkoli nosil vijolični dres” (VIDEO)...Več

2

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

3

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več