šport TV 1 logo
12:30 PRVIČ
Vrhunci šestega dneva Tour de Hongrie
šport TV 2 logo
12:45
Italija, 19. HP WRC
šport TV 3 logo
13:00
Houston - Toronto MLB

Ameriška nogometna zvezdnica Megan Rapinoe ne razume Fife

Avtor: Marko Premrl
26. 5. 2019, 14.56

Zvezdnica ženske nogometne reprezentance ZDA Megan Rapinoe je v petek v New Yorku dejala, da ne razume "smešne" odločitve Mednarodne nogometne zveze (Fifa), da je na isti dan, 7. junija, odobrila tri finala: ženskega svetovnega prvenstva, južoameriškega prvenstva ter prvenstva Severne in Srednje Amerike.

“Objektivno gledano je to veliko razočaranje in zelo smešno,” je medijem pred zaključkom priprav na SP v Franciji dejala 33-letnica.

“Menim, da je bil narejen napredek (za promocijo ženskega nogometa), a mislim, da ni veliko možnosti, da bi se oni (Fifa) spremenili. Videne spremembe niso dovolj, so boljše kot nič, ampak mislim, da Fifa ne dela dovolj za promocijo ženskega nogometa,” je prepričana nogometašica.

Fifa je sicer podvojila denarne nagrade za 24 reprezentanc, ki bodo na ženskem SP v Franciji nastopale med 7. junijem in 7. julijem. Skupen znesek je s 13,4 milijone evrov narasel na 26. Vendar pa ta vsota v primerjavi s približno 360 milijoni evri, ki so bili razdeljeni na moškem SP v Rusiji, ostaja majhna. Prav tako je to precej manj kot dodatnih 40 milijonov, namenjenih za moški SP 2022 v Katarju.

Prvo nedeljo v juliju bodo tako odigrane tri finalne tekme. Ob 17. uri po slovenskem času bo ženski finale v Parizu, ob 22. uri bo finale južnoameriškega prvenstva in v noči na ponedeljek, ob 3. uri, finale prvenstva Severne in Srednje Amerike.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Gajser po hat-tricku zmag: Sploh ne vem, kaj naj rečem...Več

2

Zmes inteligence in potrpežljivosti – kako je Klopp zgradil svoj Liverpool?...Več

3

Giroudov finale bitke s preteklostjo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Ibrahimović s popolnimi škarjicami obnorel ZDA...Več

2

VIDEO: Mladinec se je ponorčeval z Neymarja...Več

3

VN Rusije: Gajserju zmaga in rdeča številka vodilnega (video)...Več