single
[38]
121758

Američanki pometli s konkurenco, med Slovenkami najboljša Kuharičeva

Avtor: Kenny Jan
20. 3. 2021, 14.51

Na prvi letošnji strelski tekmi za svetovni pokal v New Delhiju je v današnjem finalu v disciplini zračna puška smetano pobrala Američanka Mary Tucker, ki je zadela 251,5 kroga. Druga je bila njena rojakinja Alison Weisz (250,4), tretja pa Madžarka Eszter Denes (230,2), sicer najboljša tekmovalka na petkovi kvalifikacijski tekmi.

Slovenske strelke se niso prebile v veliki finale osmih najboljših tekmovalk iz kvalifikacijskega dela tekmovanja. V petek je bila najboljša Ormožanka Urška Kuharič, ki je zadela 626,4 kroga in zasedla 14. mesto. Grosupeljčanka Klavdija Jerovšek (624,6) je osvojila 24., Ljubljančanka Živa Dvoršak (620,6) pa 32. mesto.

Vse tri naše strelke bodo v nedeljo nastopile še na ekipni tekmi z zračno puško, kar je novost na tekmah za svetovni pokal. V sredo, 24. marca, bo na sporedu še kraljevska strelska disciplina – malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov.

Slovenija v drugih disciplinah v Indiji z zračnim in malokalibrskim orožjem ter puško šibrenico nima svojih predstavnikov oziroma predstavnic.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Andrej Razdrh: Ključno je, da so slovenski klubi ambiciozni (VIDEO)...Več

2

Pancar v 3, 4 Šport: “V načrtu je, da bom nastopil na VN Omana” (VIDEO)...Več

3

Andrej Razdrh: “Izkušnja na Cipru je bila pozitivna” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Novi predsednik Herte je postal ustanovitelj navijaške skupine...Več

2

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več

3

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več