KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[38]
121758

Američanki pometli s konkurenco, med Slovenkami najboljša Kuharičeva

Avtor: Kenny Jan
20. 3. 2021, 14.51

Na prvi letošnji strelski tekmi za svetovni pokal v New Delhiju je v današnjem finalu v disciplini zračna puška smetano pobrala Američanka Mary Tucker, ki je zadela 251,5 kroga. Druga je bila njena rojakinja Alison Weisz (250,4), tretja pa Madžarka Eszter Denes (230,2), sicer najboljša tekmovalka na petkovi kvalifikacijski tekmi.

Slovenske strelke se niso prebile v veliki finale osmih najboljših tekmovalk iz kvalifikacijskega dela tekmovanja. V petek je bila najboljša Ormožanka Urška Kuharič, ki je zadela 626,4 kroga in zasedla 14. mesto. Grosupeljčanka Klavdija Jerovšek (624,6) je osvojila 24., Ljubljančanka Živa Dvoršak (620,6) pa 32. mesto.

Vse tri naše strelke bodo v nedeljo nastopile še na ekipni tekmi z zračno puško, kar je novost na tekmah za svetovni pokal. V sredo, 24. marca, bo na sporedu še kraljevska strelska disciplina – malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov.

Slovenija v drugih disciplinah v Indiji z zračnim in malokalibrskim orožjem ter puško šibrenico nima svojih predstavnikov oziroma predstavnic.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več