single
[38]
121758

Američanki pometli s konkurenco, med Slovenkami najboljša Kuharičeva

Avtor: Kenny Jan
20. 3. 2021, 14.51

Na prvi letošnji strelski tekmi za svetovni pokal v New Delhiju je v današnjem finalu v disciplini zračna puška smetano pobrala Američanka Mary Tucker, ki je zadela 251,5 kroga. Druga je bila njena rojakinja Alison Weisz (250,4), tretja pa Madžarka Eszter Denes (230,2), sicer najboljša tekmovalka na petkovi kvalifikacijski tekmi.

Slovenske strelke se niso prebile v veliki finale osmih najboljših tekmovalk iz kvalifikacijskega dela tekmovanja. V petek je bila najboljša Ormožanka Urška Kuharič, ki je zadela 626,4 kroga in zasedla 14. mesto. Grosupeljčanka Klavdija Jerovšek (624,6) je osvojila 24., Ljubljančanka Živa Dvoršak (620,6) pa 32. mesto.

Vse tri naše strelke bodo v nedeljo nastopile še na ekipni tekmi z zračno puško, kar je novost na tekmah za svetovni pokal. V sredo, 24. marca, bo na sporedu še kraljevska strelska disciplina – malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov.

Slovenija v drugih disciplinah v Indiji z zračnim in malokalibrskim orožjem ter puško šibrenico nima svojih predstavnikov oziroma predstavnic.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več