šport TV 1 logo
22:45 DANES
Kuba - Slovenija IHF svetovno prvenstvo za ženske 2019
šport TV 2 logo
21:20
Hellas Verona - Roma Serie A
šport TV 3 logo
21:30
PSG - Barcelona EHF Liga prvakov

Alžirske eskadrilje letijo v Egipt

Avtor: Luka Cotič
18. 7. 2019, 12.56

Na polfinalni tekmi 32. Afriškega pokala narodov med Alžirijo in Nigerijo se je na tribunah mednarodnega stadiona v Kairu zbralo več kot 10.000 navijačic in navijačev alžirske izbrane vrste. Na finalni tekmi naj bi jih bilo vsaj še enkrat toliko. Finale bomo neposredno prenašali v petek zvečer nekaj minut pred 21. uro na našem prvem programu.

Za polne tribune na letošnjem afriškem prvenstvu so v prvi vrsti skrbeli pristaši države gostiteljice. Tekme Egipta so bile razprodane, toda pravljica se je končala že v osmini finala s porazom proti Južnoafriški Republiki. Od tedaj so tribune v glavnem samevale, v velikem finalu pa naj bi bilo drugače. Alžirce je že na polfinalnem dvoboju z Nigerijo spremljalo več kot deset tisoč fanatikov, ki so v 95. minuti doživeli katarzo ob zadetku Riyada Mahreza s prostega udarca.

Alžirija je v finalu afriškega prvenstva nazadnje igrala leta 1990, ko je na domačih tleh tudi osvojila edini naslov. Pred tem je bila v finalu tudi leta 1980, a tedaj je bila poražena. Zanimivo, v obeh primerih je bila nasprotnica Nigerija. Evforija se je po šele tretji uvrstitvi v finale turnirja najboljših afriških reprezentanc razumljivo še dodatno okrepila. Zajela je tudi sam alžirski politični vrh, ki je odredil, da bo iz Alžirije v Egipt v dneh pred finalom poletelo kar 28 letal.

Med njimi bodo celo vojaška letala, s katerimi bodo potniki lahko potovali po znižanih cenah. Več kot deset tisoč Alžircem se bo v Egiptu samo po zračni poti pridružilo še več kot pet tisoč rojakov. Seveda ne smemo zanemariti niti ostalih prevoznih sredstev, tako da so poznavalci ocenili, da bo na mednarodnem stadionu v Kairu ekipo Djamela Belmadija spodbujalo krepko več kot dvajset tisoč duš. Prisotni bodo tudi senegalski pristaši, kar obeta pester večer.

Prenos finalnega obračuna med Senegalom in Alžirijo se bo v petek na Šport TV 1 pričel ob 20:55, ko ste vljudno vabljeni v našo družbo.

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

VIDEO: Iličić kot Bolt, vklopil turbo in zabil “coast to coast”...Več

2

Slovenija gre naprej … po isti poti...Več

3

Brazilci z legendarnim darilom razveselili Gajserja...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Uslužbenec Dallasa razkril svetovne razsežnosti “LukaManie”...Več

2

VIDEO: Coutinho vzel zalet s poskokom in očistil pajčevino...Več

3

Kosilnica Godin razjezil navijače Argentine in Juventusa...Več