single
[4]
215629

Alpska liga v znamenju slovenskega obračuna

Avtor: Lamin Diallo
27. 1. 2024, 11.46

V boju za končnico bo danes v Ledeni dvorani Celje na sporedu obračun slovenskih predstavnikov v Alpski ligi. Trener in kapetan domačega moštva sta prepričana, da Celjanom motivacije proti Jesenicam ne bo primanjkovalo.

Celjani so v četrtek v gosteh suvereno (6:3) ugnali moštvo Gardene. Že pred tem so sprva ugnali Linz (4:2), za tem pa tesno izgubili v Meranu (4:5). V primerjavi z Jesenicami, so varovanci Gala Korena zagotovo v psihološki prednosti, saj Gorenjci v drugem delu sezone še niso slavili. Železarji so izgubili že zadnja dva obračuna rednega dela sezone, zmage pa niso okusili niti na dveh tekmah za uvrstitev v končnico. Sprva so kljub vodstvu z dvema zadetkoma klonili proti Gardeniji (5:7), za tem pa je bil po podaljšku usoden še Linz (2:3).

Celjski trener je mnenja, da jim pretekli zmagi lahko služita kot dodatna motivacija proti Jesenicam: ”Tekmo v Val Gardeni smo začeli slabše, a smo nato dobro stopnjevali tempo in tekmo uspešni odigrali do konca. Osvojili smo zelo pomembne tri točke in to bo ogromnega pomena za današnjo tekmo proti Jesenicam. Zadnja zmaga je fantom dala še večjo motivacijo za danes.”

Kapetan Celjanov Jure Sotlar verjame, da motivacija pred obračunom z aktualnimi prvaki tekmovanja ne bo težava: ”Motivacija ni sporna, saj imamo še vedno realne možnosti za končnico, povrhu pa je to slovenski derbi v Alpski ligi, ki nam pomeni ogromno. Takšnih tekem se zelo veselimo in v njih uživamo. Skušali bomo dati vse od sebe in upamo na najboljši razplet.”

Moštvi Celja in Jesenic sta se v rednem delu tekmovanja srečali dvakrat, obakrat pa so slavili Železarji. Sprva so doma Celje ugnali s 6:1, na povratnem obračunu po so se veselili tesne zmage s 3:2. Celjani bodo imeli možnost za maščevanje danes ob 18. uri.

Naslednja tekma Alpske lige bo na našem programu 2. februarja, ko se bosta ob 19. uri na Šport TV 2 pomerila Jesenice in Merano!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović in Grabić: Olimpija je bila odlična in krivec za slabše Celje! (VIDEO)...Več

2

Analiza Šport TV: Pohvale Zeljkoviću, Olimpija je odrezala Popovića in Matka (VIDEO)...Več

3

Na derbiju vodilnih ekip brez zmagovalca, Celje na vrhu ohranja sedem točk prednosti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več