pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Sassuolo - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo
01:00
Amiens - Marseille Ligue 1

Aleksander Čeferin: “V Italiji so odločeni ligo izpeljati” (video)

Avtor: Gregor Kovačič
9. 4. 2020, 13.16

V drugem delu pogovora s predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom, smo se osredotočili na izpeljavo in potek državnih prvenstev in mednarodnih klubskih tekmovanj, kot sta Liga prvakov in Evropska liga. Seveda smo preverili kakšno stanje je v Italiji, kjer je Serie A že dolgo na "čakanju".

Aleksander Čeferin nam je razkril, da v mnogih evropskih ligah že razmišljajo o tem, da bi lahko v naslednjih tednih nogometaši v klubih začeli s treningi. “Dobil sem klice iz nekaterih lig v Evropi, v katerih razmišljajo, da bi lahko začeli s treningi. V mesecu maju, pa bi lahko že začeli z igranjem tekem. Seveda nekateri prej, nekateri kasneje. Letos smo dali prednost klubskim tekmovanjem. Ne samo nacionalnim, ampak tudi Evropski ligi in Ligi prvakov in smo optimistični, da lahko zadeve do konca poletja izvedemo.”

VIDEO: Drugi del pogovora z Aleksandrom Čeferinom

“V Italiji so trdno odločeni, da bodo ligo izpeljali do konca. Težko je reči kdaj. Italija in Španija sta zelo na udaru zaradi pandemije. Zagotovo bo vse skupaj trajalo nekoliko dlje, kot na primer v Nemčiji. Dejstvo pa je, da se situacija v Italiji že spreminja na bolje, tudi v Španiji se že vidi umirjanje pandemije. Ne smemo pozabiti, da je je od takrat ko je bilo najhuje, minilo šele nekaj tednov. Razmere se relativno hitro izboljšujejo, ljudje so bolj disciplinirani, kar je dobro,” je na vprašanje o tem, kdaj lahko pričakujemo vrnitev tekem v Serie A odgovoril naš sogovornik.

Prvi del intervjuja z Aleksandrom Čeferinom si lahko ogledate TUKAJ.

Foto: Guliver/Getty Images

Video: ŠPORT TV

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več