single
[1180]
217114

Afera Horner tudi po zaslišanju še brez epiloga

Avtor: Urban Kolman
10. 2. 2024, 14.42

Vodja ekipe Red Bull v svetovnem prvenstvu formule 1 Christian Horner se je v petek na skrivni lokaciji v Londonu soočil z večurnim zaslišanjem odvetnika, ki preiskuje obtožbo o neprimernem vedenju 50-letnega šefa moštva, piše francoska tiskovna agencija AFP. Ta navaja BBC, da afera Britanca, kljub osemurnem zaslišanju še vedno ni razrešena.

Tako se zdi malo verjetno, da bo Hornerjeva usoda, ki je vodja moštva od 2005, odločena preden bodo svetovni prvaki prihodnji teden predstavili svoj nov dirkalnik za letošnjo sezono. Kot navaja BBC, bi lahko trajalo več tednov, da bi se zadeva rešila.

Tako moštvo F1 kot matično podjetje in lastnik ekipe, avstrijski proizvajalec energijske pijače Red Bull, zaslišanja nista komentirala, dodaja AFP.

Obtožbo Hornerja o neprimernem vedenju je vložila ena od zaposlenih žensk, Britanec pa je v začetku tega tedna obtožbo odločno zanikal. Red Bull je tako začelo neodvisno preiskavo.

Red Bull bo sicer svoj novi bolid predstavil v četrtek, predsezonsko testiranje pa se bo v Bahrajnu začelo 21. februarja, kjer se bo 3. marca začela tudi letošnja sezona F1.

Horner je vodja moštva vse od vstopa Red Bulla v F1 pred 19 leti. Od takrat je poskrbel za sedem naslovov svetovnega prvaka med vozniki in šest med konstruktorji.

V lanski dominanti sezoni je Red Bull slavil na 21 od 22 dirkah, nizozemski dirkač Max Verstappen pa je osvojil še tretji zaporedni naslov prvaka.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več