šport TV 1 logo
12:55 V ŽIVO
Slovenija - Madžarska Socca World Cup
šport TV 2 logo
12:30
Roma - Cagliari Serie A
šport TV 3 logo
13:00
Spartak - Metaloplastika Šabac SEHA Liga

Adela Šajn si želi na še ene OI

Avtor: Marko Premrl
3. 10. 2019, 12.09

Slovenska telovadka Adela Šajn, olimpijka iz Pekinga 2008, je pri 29 letih najizkušenejša v slovenski vrsti. A ne glede na leta je Šajnova motivirana, da si skuša na svetovnem prvenstvu v Stuttgartu preko mnogoboja pritelovaditi še en olimpijski nastop.

“Najprej bi rada povedala, da sem zelo vesela in da sem že s samo uvrstitvijo v slovensko reprezentanco za svetovno prvenstvo izpolnila svoj cilj. Ni mačji kašelj, da se ti uspe pri 29 letih uvrstiti v ekipo za največje tekmovanje sezone in to v mnogoboju,” je uvodoma pred odhodom v Nemčijo povedala telovadka Zelene jame.

Priznava, da je imela precej malo časa za pripravo, ker se je sama zelo pozno odločila, da bo sploh poskusila s treningom in pripravami na mnogoboj – vsa orodja. “Dejstvo je, da gre moja kariera počasi h koncu. Resda sem se razmeroma pozno odločila, da poskusim, predvsem zato, da pozneje ne bom ničesar obžalovala. Zdi se mi, da če bi imela pol leta več, bi se res lahko dobro pripravila, na vrhunski ravni,” je razmišljala Šajnova pred odhodom.

“Dejstvo je, da se je zdaj težje pripraviti na mnogoboj kot na primer, ko sem bila stara 16 let, vse skupaj gre bolj počasi, regeneracija je počasnejša … A vseeno sem zelo ponosna in vesela, da sem prišla do tega cilja in se uvrstila v ekipo za svetovno prvenstvo.”

Razkrila je, da še ni odmislila upanja na še en olimpijski nastop. “Vse tri telovadke, ki bomo zastopale Slovenijo, si potihoma želimo uvrstiti na olimpijske igre. To ni skrivnost. A za vse tri bo težko, vse bomo morale telovaditi brez napak. Kaj se bo zgodilo, kakšen bo rezultat, bomo pa videli.”

Slovenske telovadke kvalifikacije čakajo v petek, prvi dan, ko bodo nastopile že v prvi skupini. Ali se je kateri od njih uspelo prebiti na OI, bo najprej znano v soboto zvečer po koncu kvalifikacijskih bojev v Stuttgartu.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Sanjska sezona Tima Gajserja...Več

2

700 razlogov, zakaj oboževati ali sovražiti Cristiana Ronalda...Več

3

Naj se Melodrama nadaljuje!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Vratar Žiga Frelih v zadnjih sekundah zabil za točko Zaprešića...Več

2

VIDEO: Dončić s finto med nogama poslal Antetokounmpa “na burek”...Več

3

VIDEO: Slovenski malonogometaši pokazali, kako se poje himno...Več