šport TV 1 logo
16:15
Juventus - Milan Serie A
šport TV 2 logo
17:20
Darussafaka - Cedevita Olimpija Eurocup
šport TV 3 logo
17:15
Amiens - Montpellier Ligue 1

ACH za deseti naslov z zagrebško Mladostjo

Avtor: Marko Premrl
5. 3. 2020, 08.27

Slovenski odbojkarski prvaki, igralci ACH Volleyja, bodo imeli danes priložnost, da še desetič postanejo zmagovalci srednjeevropske lige. V finalu zaključnega turnirja v avstrijskem Zwettlu se bodo merili z zagrebško Mladostjo, ki je v polfinalu izločila kamniški Calcit Volley.

Ljubljančani v polfinalu proti gostitelju turnirja, ekipi Union Raiffeisen Waldviertel, niso blesteli in so so za zmago s 3:2 morali za mnoge nepričakovano namučiti. Ljubljanski trener je opozarjal, da so Avstrijci boljši, kot je kazalo njihovo peto mesto po rednem delu tekmovanja, a ni bilo veliko takih, ki so mu verjeli. Da pa je imel prav, je pokazala tekma, ki je bila povsem enakovredna.

Tudi z Zagrebčani, ki so jih v rednem delu premagali obakrat, zagotovo ne bodo imeli lahkega dela. Tudi hrvaški prvaki, ki so bili letos v kvalifikacijah tik pred uvrstitvijo v ligo prvakov, v srednjeevropski ligi pa nikoli niso bili boljši kot tretji, imajo kakovost, polfinalna tekma proti Calcitu je Pleška in njegove varovance zagotovo opozorila na njihov blok.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več