pismo ikona
šport TV 1 logo
01:45
Napoli - Genoa Serie A
šport TV 2 logo
01:15
Fiorentina - Parma Serie A
šport TV 3 logo
01:00
Minnesota - Montreal NHL

ACH Volley v ligi prvakov čaka težko delo

Avtor: Marko Premrl
2. 12. 2019, 14.11

Odbojkarje ACH Volleyja v torek čaka začetek letošnje lige prvakov. Začeli jo bodo v Berlinu, kjer jih v skupini B čaka nemški prvak, Recycling Volley Berlin, ki bo absolutni favorit. Ljubljančani so sicer belo zastavo pustili doma, se pa dobro zavedajo, da se bo moralo marsikaj obrniti v njihovo smer, če želijo presenetiti.

Oranžnim zmajem letos žreb skupin ni bil naklonjen. Dobili so tri ekipe, ki merijo na sam vrh, poleg nemških prvakov, ti blestijo tudi v letošnjem prvenstvu Nemčije, saj so v desetih tekmah izgubili le točko in hkrati le tri nize, še dve močni ruski ekipi, Kuzbas Kemerovo in Novi Urengoj. Čeprav so se pred žrebom spogledovali z napredovanjem v izločilne boje, so morali znižati pričakovanja, čeprav sami tega nočejo priznati.

“Vse tri ekipe so neverjetno močne, vrsto let že krojijo vrh evropske klubske odbojke, njihovi igralci pa tudi reprezentančni vrh. A če ne bi razmišljali o zmagah, bi bilo povsem brez veze tekmovati. V današnji odbojki odločata servis in sprejem, če se nekaj igralcem utrga na servisni črti in če držimo sprejem, ni ekipe, ki ji ne bi bili nevarni. Je pa res, da se to lažje zgodi v domači dvorani,” je pred odhodom v Nemčijo dejal kapetan ekipe Rok Satler.

S tem se seveda strinja tudi glavni trener Matija Pleško, ki pa se vendarle še bolj zaveda zahtevnosti tekem v ligi prvakov. Posebno prve, na katero njegova ekipa ni odpotovala optimalno pripravljena. Še v nedeljo je igrala tekmo srednjeevropske lige, slovenski derbi proti Calcitu Volleyju, Pleško meni, da časa za pravo regeneracijo ne bo, že tako pa moštvo načenjajo tudi poškodbe. Te so dalj časa od terena oddaljile Mateja Köka, nekoliko manjše težave imajo prvi organizator igre Andrija Vilimanović in še nekateri.

Pleško je tudi že dobro preučil nemško ekipo, ogledal si je praktično vse tekme, ki so jih Berlinčani odigrali v nemškem prvenstvu.

“Zaradi tega je marsikatera noč minila brez spanja, toda to je moje delo. Videl sem, da so v narekovaju Nemci, igrajo le trije nemški reprezentanti, zelo dobra ekipa, na katero se je zelo težko pripraviti. Imajo praktično 13 enakovrednih igralcev, vsak ima ustrezno zamenjavo. Med tekmo lahko spremenijo taktiko tako v napadu kot v obrambi. Vemo, katera je udarna postava, je pa vprašanje, kateri igralci bodo začeli tekmo. Vemo, od kje nam preti največja nevarnost, a če bomo pozabili na enega ali dva igralca, nas čaka kazen. Svojo igro bomo poskušali prilagoditi razmeram na igrišču. Ena taktična zamisel praktično ne šteje nič,” meni Pleško, ki se po eni strani drži za glavo, ko se ga spomni na tekmece v skupini, po drugi strani pa trdi, da so si take tekmece vsi tudi želeli.

“Vse te tekme bodo mojim mladim varovancem ponudile velikanski motiv. Želeli so igrati proti najboljšim ekipam, zaradi tega so prišli v naš klub, zdaj se jim ponuja priložnost. Fantom govorim, da jim ne bo treba prej premagati kakšno nižje rangirane ekipe, da bi jih večji klub opazil. Takoj bodo stopili na veliki oder, skozi velika vrata na glavno sceno. Prepričan sem, da bodo moji fantje pokazali željo, voljo in odnos. Tehnično in taktično bomo pripravljeni, bomo pa videli, kako se bomo z najboljšimi ekipami kosali,” je svoj pogled na igre z boljšimi tekmeci predstavil Pleško.

Kakšne so ambicije Berlina, pove podatek, da zanj igra prvi podajalec ruske reprezentance Sergej Grankin. Poleg njega so v moštvu štirje Američani, Pleško najbolj ceni izjemnega skakalca, korektorja Benjamina Patcha, ki trka na vrata prve postave ameriške reprezentance. Poleg njiju sta tu še francoski reprezentant Nicolas Le Goff, njegova rojaka Pierre Michel Puyol ter Samuel Tuia, ki sta tudi že igrala za galske peteline, nemško reprezentanco zastopajo Moritz Reichert, Georg Klein in Julian Zenger, tujec je tudi Poljak Adam Kowalski.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Pavlin odkrito: V reprezentanci pogrešam srčnost in žar, za grb je treba dati vse! (VIDEO)...Več

2

Najboljši motokrosist sveta pokazal zmagovalni spomin iz otroštva (FOTO)...Več

3

Neymar podlegel provokacijam in drugič v Franciji pordečel (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hrvaški Messijev naslednik žogo poslal … v kuhinjo!...Več

2

VIDEO: Zimzeleni Šterbik pri 40 letih uprizoril vratarsko predstavo za anale...Več

3

Prekršek ali ne? Situacija, ki deli hrvaško športno javnost (VIDEO)...Več