šport TV 1 logo
12:25
Genoa - Juventus Serie A
šport TV 2 logo
12:05
Sassuolo - Sampdoria Serie A
šport TV 3 logo
12:30
Brazilija - Švica Prijateljska tekma, ženske

ACH Volley s Pleškom na klopi napada Nemce

Avtor: Marko Premrl

Mitja Pleško, ki je na trenerskem mestu ACH Volleyja prejšnji teden zamenjal Andreja Urnauta, bo poskušal danes svojo ekipo v Tivoliju popeljati do prve zmage v letošnji ligi prvakov. Ne več kot igralec, ampak kot trener, se bo zoperstavil nemškemu Friedricshafnu, ki je dobil prvo medsebojno tekmo skupine C, doma je bil boljši s 3:0.

V smislu boja za napredovanje bo tekma pomembnejša za goste. Ti še imajo reči v svojih rokah, imajo še teoretične možnosti, da si zagotovijo napredovanje, zato mora ACH, ki te možnosti nima več (od letos tretje mesto v skupini tudi ne prinaša uvrstitve v pokal CEV), premagati.

“Ne strinjam se s tem, da tekma za nas ni pomembna. Še kako je pomembna in vztrajam na tem, da jo moramo dobiti. Borimo se za ugled, za celostno sliko, ki bo lepša, če bomo zmagali zadnji dve tekmi. Število točk bo pomembno tudi pri delitvi mest za mesto v ligi naslednje leto, zato bomo naredili vse, da tekmo dobimo. Na tekmeca smo se dobro pripravili, strokovni štab je skoval načrt, kako se zoperstaviti kakovostnim Nemcem. Tega pa zdaj ne bi razkrival, bilo bi naivno. Lahko samo rečem, da Friedrichshafen ni nepremagljiv, da imamo možnosti,” meni Pleško, ki ni hotel izdati niti, kaj mora ekipa popraviti, da bi bila pod njegovim vodstvom uspešnejša kot pod vodstvom Urnauta.

“Če bi o tem, kaj govoril, bi bilo nehvaležno. S tem bi nehote komentiral delo svojega predhodnika. Lahko rečem le, da smo ta teden naredili sedem težkih treningov, upam, da fantje niso preutrujeni. Dvakrat smo naporno delali v fitnesu. Tople vode pa nismo odkrili,” je dejal Pleško.

Novi trener je v tabor oranžnih zmajev prinesel nekaj dobrih reči, kot pravi njegov naslednik na kapetanskem mestu Jan Pokeršnik, pa veliko stvari v tako kratkem času ne more spremeniti.

“Mitja je v ekipo vnesel več sproščenosti in dobrega vzdušja. Verjamemo, da bomo pod njegovim vodstvom bolj delovali kot ekipa, zagotovil nam bo pustil več svobode v igri, da bo lahko vsak delal tisto, kar najbolje zna,” je pred tekmo dejal Pokeršnik in napovedal, da bo na tekmi proti Nemcem odločilen servis: “Moramo jih oddaljiti od mreže in iskati priložnosti v bloku in obrambi. Nemci imajo dva dobra sprejemalca in dobra libera, ki stojijo blizu mreže, če servis ne bo oster, bo težko. Morali bomo tvegati, pri tem pa narediti čim manj napak.”

 

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Rdeče-rumena revolucija...Več

2

Je Napoli obsojen na postopen sestop v drugo jakostno skupino italijanske prvenstvene hierarhije?...Več

3

BLOG: Moštvo, ki postaja hudo močna celota!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Iličić se je sredi tekme v solzah spominjal preminulega prijatelja...Več

2

VIDEO: Luka znova počel, kar je želel, trojni dvojček za zmago Dallasa...Več

3

VIDEO: Reprezentanta Dobovca izpeljala finto centrifuga...Več