KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[6]
186046

ACH v rednem delu prvenstva brez poraza

Avtor: Kenny Jan
5. 3. 2023, 20.51

Odbojkarji ACH Volleyja so v 21., zadnjem krogu 1. DOL Sportklub za moške premagali Calcit Volley s 3:1 (23, 19, -23, 19) in tekmovanje končali z 21 zmagami.

Odbojkarji ACH Volleyja so redni del državnega prvenstva končali brez poraza. Zadnja ovira pri lovu na ta dosežek je bil njegov v zadnjih letih največji tekmec Calcit, ki so ga pred tem v prvenstvu premagali dvakrat. Kamničani so na vseh letošnjih medsebojnih obračunih dobili občutek, da so blizu in tega najbrž niso izgubili tudi tokrat, ko sta trenerja na tekmi, ki ni odločala o ničemer, verjetno poskušala tudi kaj skriti.

Tekmeca se bosta v naslednjih dneh merila na pomembnejših obračunih. Najprej v soboto v pokalu, nato pa še na finalnih tekmah srednjeevropske lige. In če se upošteva, da sta tudi glavna kandidata za finale državnega prvenstva, bosta še odigrala precej tekem, ki bodo predstavljale večji motiv.

Zaenkrat kaže, da bodo Kamničani Ljubljančane težko presenetili. Varovanci Radovana Gačiča so bili tudi tokrat boljši tekmec, predvsem so bolje servirali. Matej Kök je s svojimi servisi najbolj zaslužen, da so dobili prvi niz, ko je po izidu 11:11 poskrbel za pet zaporednih točk, v tem obdobju je dosegel tudi dva asa. Calcit se je v končnici sicer še približal na točko zaostanka, več pa mu ni uspelo.

V drugem nizu so Ljubljančani že na začetku pobegnili, vodili za pet, šest točk, vse do izida 20:14. Gosti so se pred končnico približali na 18:20, toda končnica je po zaslugi začetnih udarcev Matica Videčnika gladko pripadla gostiteljem.

Kamničani se po zaostanku 0:2 še niso sprijaznili s porazom. Sredi tretjega niza so povedli za šest točk, do konca so sicer imeli nekaj težav, da so prednost ubranili, vendar so si vseeno podaljšali upanje. To pa se je v veliki meri razblinilo sredi četrtega dela, ko so si prvaki priigrali prednost petih točk, ki je niso zapravili.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več