single
[6]
190474

ACH devetnajsti naslov svojil brez poraza

Avtor: Kenny Jan
21. 4. 2023, 20.59

Odbojkarji ACH Volleyja nadaljujejo svojo prevlado na slovenskih odbojkarskih igriščih. Potem ko so morali predlani po dolgem času predati krono Merkur Mariboru, so letos drugič zapovrstjo, skupno pa že 19-ič, osvojili naslov državnih prvakov. Finalno serijo proti Calcitu Volleyju so dobili s 3:0, zadnjo tekmo s 3:1 (23, -26, 21, 20).

Oranžni zmaji so tako dobili vsa tri tekmovanja, v katerih so nastopali slovenski klubi, lovoriko so osvojili tudi v srednjeevropski ligi in slovenskem pokalu, vselej so v finalu premagali Kamničane.

Z njimi so se v sezoni pomerili devetkrat, na vseh tekmah so zmagali. Sezono so na domačih igriščih nasploh končali brez poraza, premoč so morali priznati le ekipam v evropskih pokalih.

“Kamničani lahko igrajo svojo najboljšo odbojko, a vseeno bo vse odvisno od nas. Če bomo mi pravi, če bomo boljši kot na tekmi v Kamniku, bo serije konec,” je pred tretjo finalno tekmo dejal domači trener Radovan Gačič. Njegove želje se najbrž niso povsem uresničile, bilo je nekaj nihanj v igri, toda njegova ekipa premore večjo kakovost posameznikov – blestel je predvsem Matej Kök, kar se je na koncu pokazalo tudi pri rezultatu.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović in Grabić: Olimpija je bila odlična in krivec za slabše Celje! (VIDEO)...Več

2

Analiza Šport TV: Pohvale Zeljkoviću, Olimpija je odrezala Popovića in Matka (VIDEO)...Več

3

Na derbiju vodilnih ekip brez zmagovalca, Celje na vrhu ohranja sedem točk prednosti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več