KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[6]
190474

ACH devetnajsti naslov svojil brez poraza

Avtor: Kenny Jan
21. 4. 2023, 20.59

Odbojkarji ACH Volleyja nadaljujejo svojo prevlado na slovenskih odbojkarskih igriščih. Potem ko so morali predlani po dolgem času predati krono Merkur Mariboru, so letos drugič zapovrstjo, skupno pa že 19-ič, osvojili naslov državnih prvakov. Finalno serijo proti Calcitu Volleyju so dobili s 3:0, zadnjo tekmo s 3:1 (23, -26, 21, 20).

Oranžni zmaji so tako dobili vsa tri tekmovanja, v katerih so nastopali slovenski klubi, lovoriko so osvojili tudi v srednjeevropski ligi in slovenskem pokalu, vselej so v finalu premagali Kamničane.

Z njimi so se v sezoni pomerili devetkrat, na vseh tekmah so zmagali. Sezono so na domačih igriščih nasploh končali brez poraza, premoč so morali priznati le ekipam v evropskih pokalih.

“Kamničani lahko igrajo svojo najboljšo odbojko, a vseeno bo vse odvisno od nas. Če bomo mi pravi, če bomo boljši kot na tekmi v Kamniku, bo serije konec,” je pred tretjo finalno tekmo dejal domači trener Radovan Gačič. Njegove želje se najbrž niso povsem uresničile, bilo je nekaj nihanj v igri, toda njegova ekipa premore večjo kakovost posameznikov – blestel je predvsem Matej Kök, kar se je na koncu pokazalo tudi pri rezultatu.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več