single
[2]
95004

Vieira: “Voditi Balotellija je težko delo”

Avtor: Klemen Verlič
17. 1. 2020, 11.26

Bivši kapetan Arsenala Patrick Vieira je priznal, da je bila njegova najtežja preizkušnja na klopi Nice do sedaj, sodelovati z Mariem Balotellijem, ki je kratek čas nosil dres francoskega kuba.

Trener Nice je po sodelovanju z Manchester Cityjem in vodenju ekipe New York Cityja delo stratega v Franciji prevzel pred sezono 2018/19. Eden od igralcev, ki ga je Vieira odtlej vodil, je tudi kontroverzni Mario Balotelli, ki je Francozu v svojem kratkem času na Azurni obali, povzročil kar nekaj težav preden je le nekaj mesec pozneje odšel v Marseille.

“Miselnost, ki sem jo želel vcepiti igralcem, povezanost, na kateri sem želel graditi igro in delavnost, ki sem jo zahteval, Maria niso zanimale. Zamudil je že na prvi trening s svojo novo ekipo in situacija se s časom ni izboljšala. Nisva našla skupnega jezika, zato sva takrat sprejela odločitev, da klub zapusti,” je Vieira povedal za Daily Mail.

Francoz je velik del svoje kariere preigral pod vodstvom Arsena Wengerja in z rojakom osvojil tri naslove angleškega prvaka. Veliko svojega nogometnega in trenerskega znanja Vieira pripisuje prav Wengerju. “Tudi, ko nam pri Arsenalu ni šlo dobro, to Arsena ni potrlo. Vedno je ohranjal enako miselnost in voljo do dela. To mi je bilo pri njem všeč, saj s tem tudi igralci pridobijo na samozavesti. Vedel je, kako zgraditi dober odnos z igralci in na tem delam tudi sam,” je zaključil Vieira.

Nica v Ligue 1 trenutno zaseda 11. mesto, a bi se z zmago na naslednji tekmi lahko tretjeuvrščenemu Rennesu, ki ga bo gostila v naslednjem krogu, približala na vsega pet točk zaostanka.

Foto: Šport TV

 

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več