single
[5]
94011

Vranješ premierni dvoboj končal z zmago nad Severnimi Makedonci

Avtor: Blaž Magdič
3. 1. 2020, 21.12

Slovenska moška rokometna je na današnji pripravljalni tekmi v Slovenj Gradcu premagala Severno Makedonijo s 33:28 (19:12). Slovenija se bo v soboto v Trbovljah v okviru priprav za nastop na evropskem prvenstvu pomerila s Črno goro.

Slovenska reprezentanca je uspešno prestala prvi preizkus pred evropskim prvenstvom, prvega pod vodstvom novega selektorja Ljubomirja Vranješa. V Slovenj Gradcu je navdušila nabito polne tribune rokometnih navdušencev in Severno Makedonijo odpravila s 33:28.

Izmed preostale dvajseterice kandidatov za nastop na Euru je Slovenija proti tekmecem iz nekdanje skupne države nastopila brez nekaterih pomembnih členov – selektor je izven ekipe pustil Miho Zarabca, Jureta Dolenca, Klemna Ferlina in Blaža Janca -, a kljub temu brez večjih težav dobila obračun.

Do 18. minute (8:7) so se slovenskim fantom še nekoliko poznale posledice napornih treningov v Zrečah, nato pa so prestavili dve prestavi višje. Po zaslugi hitre igre so do sredine 26. minute pripravili delni niz 7:1, po katerem so proti Severni Makedoniji povedli že s sedmimi zadetki naskoka (15:8).

Lepe prednosti Slovenci nato do konca niso izpustili iz rok, obenem pa tekmecem niso dali najmanjše možnosti za preobrat. Za največ so povedli v 41. minuti, ko je Mario Šoštarič zabil za 26:17. Za tem je Vranješ v igro poslal tudi najmlajšega člana reprezentance. Dvajsetletni debitant Kristjan Horžen se je za izkazano zaupanje oddolžil z dvema goloma.

V slovenski izbrani vrsti je bil sicer na koncu s petimi zadetki najuspešnejši Darko Cingesar, po štiri so dodali Nik Henigman, Gašper Marguč in Borut Mačkovšek. Na drugi strani je sedem golov prispeval Dejan Manaskov.

Do odhoda na evropsko prvenstvo – Slovenija bo tja odpotovala v sredo popoldne – bo Vranješ s seznama prečrtal še štiri imena. Že to soboto njegove izbrance čaka še drugi pripravljalni preizkus. V Trbovljah se bodo ob 17. uri pomerili s Črno goro.

“Odigrali smo korektno tekmo, vseskozi smo imeli nadzor nad tekmeci. Pozna se, da se pri nekaterih stvareh še lovimo. Čaka nas še tekma s Črnogorci, nekaj treningov in podrobnosti še lahko izpilimo, da bomo pripravljeni za evropsko prvenstvo. Naši cilji so še višji od makedonskih, zato smo hoteli pokazati, da smo boljša ekipa. Hočemo tekmovati z najboljšimi in verjamem, da imamo na Švedskem realne možnosti za odmeven izid,” je po današnji tekmi na Koroškem dejal krilni igralec Gašper Marguč.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več