single
[2]
81782

Danes začetek nogometnega EP do 21 let

Avtor: Marko Premrl
16. 6. 2019, 10.38

V Italiji in San Marinu se bo danes začelo evropsko nogometno prvenstvo do 21 let. Uvodni dan bosta na sporedu obračuna v skupini A, ob 18.30 se bosta v Reggio Emilii pomerili Poljska in Belgija, ob 21.00 pa v Bologni gostiteljica Italija in Španija.

Na prvenstvu je sicer 12 ekip, v skupini B bodo igrale Nemčija, Danska, Srbija in Avstrija, v skupini C pa Anglija, Francija, Romunija in Hrvaška. Zmagovalci skupin in najboljši drugouvrščeni se prebijejo v polfinale in si zagotovijo nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto.

Poleg Reggio Emilie in Bologne bodo tekme še v Ceseni, Trstu, Vidmu in Seravalleju. Polfinale bo 27. junija, finale pa 30. v Vidmu.

Med udeleženkami ima največ naslovov Italija, ki je bila najboljša petkrat, a nazadnje leta 2004. Naslov branijo Nemci, sicer dvakratni prvaki, tako kot Angleži. Štiri naslove imajo Španci.

Vse naštete ekipe so na turnir pripeljale že številne uveljavljene nogometaše, na primer Italijani Nicoloja Zaniola, Nicoloja Barrello, Federica Chieso, Patricka Cutroneja, Moiseja Keana, Španci Pabla Formalsa, Danija Ceballosa, Fabiana Ruiza, Danija Olma, Nemci Mahmouda Dahouda, Jonathana Taha, Srbi Luko Jovića, Angleži Phila Fodna, Jamesa Maddisona, Ryana Sessegnona, Dominica Solankeja, Dominica Calvert-Lewina, Francozi Mousso Dembeleja, Mattea Guendouzija, Olivierja Ntchama, Hrvati Alena Halilovića, Josipa Brekala, Dujeta Ćaleto-Carja …

Leta 2021 bosta EP skupaj organizirali Slovenija in Madžarska.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več