single
[3]
78887

Zdovc pred polfinalom oster do igralcev: Pogrešam motivacijo

Avtor: Blaž Magdič
11. 5. 2019, 08.57

V petek je že bil odigran uvodni polfinalni obračun košarkarskega prvenstva med Sixt Primorsko in Krko, veselili so se Koprčani. V soboto popoldne bo s prenosom na Šport TV odigrana še prva tekma drugega polfinalnega para, Petrol Olimpija gosti domžalsko zasedbo Helios Suns. Prenos ob 16.55 na Š2.

Jure Zdovc je moštvo Petrol Olimpije v svoje roke vzel konec februarja, z Zmaji pa je v drugem delu državnega prvenstva na desetih tekmah zabeležil sedem zmag, v končnici pa po treh četrtfinalnih tekmah izločil Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur.

Nekdanji slovenski selektor se zaveda, da so njegovi varovanci favoriti v polfinalu, a nikakor ne pričakuje lahkega dela. “Morali se bomo prilagoditi na njihovo igro. Najti moramo motivacijo, ki jo pogrešam. Zavedam se, da je za igralci naporna sezona, in da so številni utrujeni, a ko se žoga vrže v zrak, in ko se tekma začne, mora vsak dati vse do sebe, da zdrži teh nekaj tednov do konca sezone, da premagamo Helios Suns in pridemo do finala.”

Ob tem pa se je Zdovc ozrl tudi na drugi polfinalni par, kot glavne favorite pa izpostavlja košarkarje Sixt Primorske, ki so v tej sezoni že osvojili naslov superpokalnega in pokalnega prvaka, vso konkurenco pa so pokorili tudi v Ligi ABA 2.

“Sixt Primorska je zagotovo favorit za osvojitev naslova državnega prvaka, toda naše najtežje delo je priti do finalnega niza. V kolikor se bomo s Koprčani srečali v finalu, pa lahko nato te tekme odigramo bolj sproščeno, saj je moštvo iz Kopra, glede na igre, ki jih kaže skozi celotno sezono, zagotovo korak pred vsemi moštvi,” je zaključil Zdovc..

Liga NKBM – Polfinale, Petrol Olimpija – Helios Suns, 16.55 na Š2!

 

Foto: Sportida.com
Vir: Petrol Olimpija

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več