single
[38]
75704

Številka 1 ženskega tenisa izpadla v tretjem krogu Miamija

Avtor: Marko Premrl
24. 3. 2019, 12.15

Enaindvajsetletna Osaka je dobila prvi niz s 6:4, a je nato 33-letna tajvanska tekmica prevzela pobudo ter dobila naslednja dva niza, drugega po podaljšani igri s 7:6 (4) ter tretjega s 6:3. Hsieheva je prišla do prve zmage proti Osaki.

Z dobljenim dvobojem si je priborila obračun osmine finala proti nekdanji številki ena Danki Caroline Wozniacki, 13. nosilki.

Z domačega turnirja pa je zaradi poškodbe levega kolena odstopila ameriška zvezdnica, tudi nekdanja številka ena, Serena Williams, ki je lani na OP ZDA v dramatičnem finalu izgubila proti Osaki, ki je lani Williamsovo premagala tudi v Miamiju.

Williamsova je uvodoma po treh nizih odpravila Švedinjo Rebecco Peterson. A nato brez boja predala naslednji dvoboj proti Kitajki Qiang Wang.

Američanka je kar osemkrat zmagala v Miamiju, zadnja njena zmaga pa nosi letnico 2015. Zmagovalka 23 turnirjev za grand slam med posameznicami je pred Miamijem, takrat zaradi viroze oziroma slabega počutja, že predala dvoboj proti Španki Garbine Muguruza na turnirju v Indian Wellsu.

V moškem delu turnirja oziroma mastersa v Miamiju se je prav tako moral posloviti trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam Švicar Stan Wawrinka, ki ga je v drugem krogu z 2:1 v nizih izločil Srb Filip Krajinović, ki je trenutno na 103. mestu na svetovni jakostni lestvici ATP.

 

Foto: Šport TV
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več