single
[3]
74503

NBA: Dallas ni bil dorasel tekmec Brooklynu

Avtor: Gregor Kovačič
5. 3. 2019, 09.35

Košarkarji Dallasa so v severnoameriški ligi NBA gostovali v Brooklynu in doživeli pravo katastrofo. Gostitelji so se veselili zmage kar s 127:88. Mladi slovenski zvezdnik v dresu Dallasa Luka Dončić je na tekmi dosegel 16 točk, v statistiko pa je vpisal še šest skokov, dve blokadi ter po eno asistenco in ukradeno žogo.

Dončić je tokrat poskrbel za eno najbolj atraktivnih potez na tekmi, a se mu je pri tem nasmehnila tudi sreča, ko je ob koncu prvega dela dosegel trojko s piskom sirene s polovice igrišča. Sicer pa je bil Dallas vse od začetka brez možnosti za zmago. Pri Brooklynu je bil z 22 točkami najbolj učinkovit DeMarre Carroll, kar šest košarkarjev pa je vpisalo dvomestno število doseženih košev. Pri Dallasu je bil z 20 koši strelsko najbolj razpoložen Dwight Powell.

Miami, ki je vnovič igral brez poškodovanega Gorana Dragića, pa je na Floridi s 114:113 ugnal Atlanto. Pri domačih je bil s 23 koši najboljši Dwyane Wade, v dresu Atlante pa je 21 točk dosegel Vince Carter. V napeti končnici so se gostje zelo približali zmagi. Slabe tri minute in pol pred koncem tekme je Miami vodil še s 109:99. Trae Young pa je Atlanto 62 sekund pred koncem pripeljal na 112:111. Stvari je v svoje roke vzel Wade in dosegel odločilni koš, že v naslednjem napadu pa je to skušal potrditi z metom za tri točke, a bil nenatančen in gostom ponudil drugo priložnost za preobrat, ki pa je slednji niso izkoristili.

V boju za končnico bolje kaže Miamiju. Ta je dosegel 29. zmago v sezoni in je na 10. mestu. Od osmega mesta, ki zadnje vodi v nadaljevanje sezone, pa Dragića in druščino loči ena zmaga. Orlando je letos dosegel 30 zmag, Detroit na sedmem mestu pa 31. Dallas z Luko Dončićem ima le še teoretične možnosti. Ekipa iz Teksasa je na 13. mestu zahoda, od osmega mesta pa jo loči devet zmag.

VIDEO: Vrhunci Luke Dončića proti Netsom

 

V zahodni konferenci pa je pomembno zmago v boju za končnico dosegel San Antonio. Tudi košarkarji Spurs so zmagali tesno, s 104:103 so za tretjo zaporedno zmago na domačem igrišču ugnali Denver. Po treh četrtinah je bilo videti, da bodo tekmo dobili zanesljivo, saj so vodili za 16 točk, še minuto in 53 sekund pred koncem je bila njihova prednost deset točk (104:94), na koncu pa so se gosti po treh zadetih trojkah, pri tem je bil dvakrat uspešen Jamal Murray povsem približali, nato pa imeli še nekaj napadov, da si celo zagotovijo zmago. A Murray ni imel več natančne roke, tako da je zmaga ostala doma.

Od končnice se vse bolj oddaljujejo Los Angelers Lakers, ki so izgubili tretjič po vrsti, v mestnem derbiju so bili s 113:105 boljši Clippers, ki so po izidu 72:72 zagospodarili na igrišču, si priigrali zanesljivo prednost, ki je niso več izpustili iz rok. Pri Clippers je bil s 23 točkami najboljši strelec Danilo Gallinari, pri Lakers jih je LeBron James dosegel 27.

Kakšnega posebno izstopajočega strelskega v ponedeljkovih tekmah ni bilo, še najboljši je uspel košarkarjema New Orleansa Jrueju Holidayu in Juliusu Randlu, ki sta dosegla 30 točk. Njuno moštvo je na gostovanju pri ekipi Utah Jazz večji del tekme zaostajalo, na začetku tretje četrtine že za 17 točk, nato pa uprizorilo uspešen lov in pri izidu 105:106 prvič prešlo v vodstvo. Dobrih 43 sekund pred zvokom sirene so domači zadnjič povedli, vendar je zadnje pol minute pripadlo gostom, tekmo je z dvema zadetima prostima metoma dokončno odločil Randle.

Že drugi zaporedni poraz in skupno 16. je zabeležila vodilna ekipa lige Milwaukee Bucks. Tokrat je morala v gosteh priznati premoč najslabši ekipi zahodne konference Phoenixu, predvsem zaradi slabo odigranega zadnjega dela, v katerem so izpustili iz rok deset točk prednosti. Pri zmagovalcih – Phoenix je Milwaukee premagal že drugič v sezoni, je bil najboljši Kelly Oubre, ki je dosegel 23 točk in zbral 13 skokov.

“Težko dojamemo, da smo izgubili obe tekmi proti njim, toda moramo jim čestitati, bili so boljši. Očitno jih nismo jemali dovolj resno, bili smo premalo zbrani, kar lahko kaže tudi na podcenjevanje,” je dejal zvezdnik Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo, ki je dosegel 21 točk ter dodal 13 skokov.

Sacramento je s 115:108 premagal New York Knicks, Buddy Hield je k zmagi prispeval 28, Harrison Barnes pa 22 točk.

Foto: Šport TV

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več