single
[5]
54745

Zarabec: EHF?! Škoda besed

Avtor: Šport TV
20. 3. 2018, 12.25

Evropska rokometna sezona vstopa v zaključno fazo. Na sporedu so izločilni boji Lige prvakov, kasneje tudi Lige prvakinj. Ampak tokrat imajo prednost fantje, ki začnejo prej. Medtem ko bi se morali pogovarjati o tem, kje so prednosti in slabosti Rhein Neckarja v primerjavi s Kielcami, zakaj je Montpellier proti Barcleoni celo v rahli vlogi favorita in zakaj je Brest na zadnjih petih tekmah 4x izgubil in enkrat remiziral, je rokometno sfero zajel spor med EHF-om in nemško Bundesligo. Kakšen je, oziroma bo, epilog smo že poročali, zdaj pa svoje (in deloma tudi klubsko) mnenje razkriva Miha Zarabec.

Cela Evropa govori o 24. marcu. EHF in bundesliga enostavno ne najdeta iste valovne dolžine. Kiel je celo pristal na dejstvo, da priborjeno pravico domačega terena na povratni tekmi prepusti Szegedu. Kako sami gledate na situacijo? Kakšno je vzdušje v ekipi zaradi teh logističnih težav?

Vse skupaj je že malo smešno in žalostno, saj smo res poizkušali ponuditi vse možne termine igranja, tudi takoj po tekmi z Rhein Neckarjem, pa EHF ni pristal na to. Namreč naša tekma z RNL je na planu že dobro leto dni, to prenaša nacionalna televizija v Nemčiji in tega se ne da spremeniti. Ampak to žal ni bilo dovolj za EHF. Ostala nam je zgolj možnost, da smo spremenili pravico domačega terena in prepustili to Pick Szegedu. Verjamem, da bi se to dalo tudi drugače urediti. Kar je, pač je.


Na Šport TV si boste lahko ogledali vse tekme osmine finala Lige rpvakov, kot tudi nemški derbi med Kielom in Rhein Neckarjem.

Prelaganju odgovornosti iz ene na drugo stran verjetno ni videti konca. Je pa to že drugi primer letos v katerem rokomet izgublja na vrednost. Prvi je bil seveda na evropskem prvenstvu. Ne glede na privolnost odločitve na tekmi med Slovenijo in Nemčijo, celotna afera je negativno vplivala na šport. Rokomet izgublja. Nekaj se mora spremeniti. Vprašanje je kaj?

Če pogledamo Rhen Neckar, oni so se preprosto s tem nehali ubadati in bojo poslali v Kielce drugo ekipo. Po eni strani se v Nemčiji trudijo na popularnosti rokometa v državi in na sploh, uspeli so se dogovoriti z nogometom, da ne prenašajo istočasno tekme, potem pa se zgodi to z zvezo EHF. Kar se tiče Evropske rokoemtne zveze ja pa je škoda karkoli govoriti. Na evropskem prvenstvu se nam je zgodilo nekaj, kar so pod video analizo gledali 20 minut in potem dosodili napačno. Potem pa igramo v Parizu Ligo prvakov s Kielom in se dogodi popolnoma isti primer in je dosojeno bilo povsem drugače, sicer pravilno. Škoda izgubljati besed.

Video is not available for your country.

Tako kot na tekmi med Nemčijo in Slovenijo, je bil tudi na duelu PSG-ja in Kiela dosojen prekršen na sredini igrišča v zaključku tekme. Razlika v interpretaciji prekrška s strani sodnikov na eni in drugi tekmi je sledeča. V Zagrebu sta sodnika ovenila, da je igralni čas potekel. V tem primeru so slovenski reprezentanti naredili prekršek za rdeči karton in 7m. V Parizu je šlo za prekršek znotraj igralnega časa. Šlo je zgolj za klasično oviranje po katerem je bil izključen eden izmed domačih akterjev, Kiel pa je dobil prosti strel na sredini igrišča. Dejstvo je, da v Zagrebu nihče točno ni vedel, ali je ob izvajanju sredine nemške reprezentance bilo na voljo še kaj časa za izpeljavo napada. Uradnega dokaza ni bilo. 

Letos je Kiel pod izjemno nesrečno zvezdo. Kot, da se poškodb ne morete otresti. Ko se nekdo vrne, spet drugi odpade in vse to v ključnem delu sezone. Nato še ta neugodna situacija s Pick Szegedom. O zares posrečeni sezoni ne moremo govoriti…

Vseeno imamo Ligo prvakov še v svojih rokah. Neverjetno težko bo proti Picku, ampak upam, da bomo končno v popolni postavi. Vem čes smo sposobni, če smo popolni. Upam, da končno pokažemo to, kar znamo! Drugače pa letos nam resnično ni šlo, ampak še vedno je nekaj tekem na katerih lahko popravimo vtis.

Kako težko se je prilagajati na te težave? V zunanji liniji ste letos igrali že v vseh možnih situacijah. Tudi z Eckbergom, ko ni bilo levičarjev. Tudi Gisslason deluje nekoliko bolj nervozen kot sicer na klopi.

Za Alfreda je bilo vedno boljše, ko je imel manj zdravih igralcev, manj rotacije. Takrat je Kiel vedno igral boljše. Ampak vseeno letos nam sreča ni bila naklonjena, kar se tiče poškodb, a vseeno smo probali izkoristi kolikor se je to dalo. Še vseeno bi morali na nekaterih tekmah odigrati bolje in zmagati. Ampak takšen je pač ta šport. Počasi se vsi že vračajo, vseeno je tukaj malo drugače kot v Sloveniji. Če ti zdravnik ne pusti igrati, potem pač ne igraš, ne glede na željo. Kmalu bomo znova popolni.


Kiel je v letošnji sezoni izgubil že 8 tekem. Nazadnje, ko je Kiel izgubil več kot 7 tekem je bilo v sezoni 2002/03. Takrat je Kiel z 18 zmagami, 4 remiji in 12 porazi zasedel 6. mesto, kar je najslabši izkupiček kultnega kluba v zadnjih 25 letih. 

Po treh porazih v Bundesligi v zadnjih tednih se zdijo prva tri mesto težko dosegljiva. Je cilj še vedno preboj v Ligo prvakov? V bistvu si elito brez Kiela težko predatavljamo. So se po zadnjih dogodkih prioritete kluba spremenile.

V klubu ni nekega pritiska, vsi se zavedajo situacije, ki smo jo imeli, oz. jo imamo. Ampak naredili bomo vse, da probamo nekako priti v Ligo prvakov, kako, pa je še vprašanje. Morda z zmago v eliti.

KIEL – PICK SZEGED
SREDA, 19:00, ŠPORT TV 1

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več