single
[15]
53161

Vonnovo se negativni komentarji prizadeli

Avtor: Marko Premrl
18. 2. 2018, 11.57

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn je danes priznala, da so jo prizadeli očitki, da ni prava Američanka, ker odkrito nasprotuje ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu. Ena najuspešnejših smučark vseh časov, ki je zaradi svojih stališč tarča napadov na Twitterju, je dejala, da o tem ne bo več govorila.

Lindsey Vonn in Alberto Senigagliesi z roko v roki

Olimpijska prvakinja v smuku leta 2010 je na današnjem superveleslalomu na olimpijskih igrah v Pyeongchangu presenetljivo ostala brez stopničk in končala na šestem mestu. Preizkušnjo je dobila češka deskarka na snegu Ester Ledecka, s čimer je poskrbela za eno največjih presenečenj v zgodovini zimskih olimpijskih iger.

Nekateri Američani so se slabega nastopa Vonnove razveselili, saj so ji zamerili, ko je napovedala, da ne bo šla na sprejem k Trumpu v Belo hišo, če bo osvojila olimpijsko kolajno.

Na vprašanje novinarja francoske tiskovne agencije AFP, ali je protiameriška, kar ji očitajo nekateri na Twitterju, je odvrnila: “To je tako daleč od resnice. Sem najbolj ameriška oseba, ki jo boste kdajkoli našli.”

“Sem iz Minnesote, s kmetije, moja družina so trdni, zdravi ljudje in rada imam svojo državo in rada tekmujem za svojo državo. Tako sem ponosna, da lahko tu zastopam Združene države,” je poudarila. Ob tem je priznala, da jo prizadene, ko ji ljudje to očitajo, ker preprosto ni res.

Med zlobnejšimi zapisi na Twitterju, usmerjenimi proti Vonnovi, so želje, da bi se na tekmovanju resno poškodovala. Veliko gnojnice so zlili po njej tudi decembra lani, ko je za CNN izjavila, da bo v Južni Koreji zastopala ameriški narod, ne predsednika.

Triintridesetletna zvezdnica je danes dejala, da se je odločila, da bo preprosto ignorirala avtorje sovražnih zapisov, ki jo poskušajo zlomiti.

Vonnova je nakazala, da bi napadi nanjo lahko ogrozili njene možnosti za osvojitev druge olimpijske zlate kolajne – igre v Sočiju je izpustila zaradi poškodbe, te pa so po vsej verjetnosti njene zadnje.

“Veliko bi rada povedala, vendar se mi zdi, da zdaj ni pravi čas, ker se moram osredotočiti na tekme in to je zame v tem trenutku najpomembnejše,” je dejala Vonnova, ki je na prvem treningu pred sredinim smukom dosegla najhitrejši čas.

“Moja stališča se niso spremenila, a sem se odločila, da se bom v tem trenutku osredotočila na šport, po teh tekmah, ko bo dobra priložnost za pozitiven prispevek, pa bom znova spregovorila, v tem trenutku pa ne,” je še povedala.

 

Foto: Šport TV
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več