single
[4]
217458

Olimpija doma v lovu na pomembne tri točke

Avtor: Gregor Kovačič
13. 2. 2024, 12.54

Hokejiste Ljubljanske Olimpije v torek čaka nov obračun v ligi ICE. V Hali Tivoli se bo domača ekipa pomerila z Vienno Capitals, ki lovi še zadnji vlak za uvrstitev med najboljših deset.

Zmaji so na zadnji tekmi proti Beljaku iztržili le točko. Po rednem delu je bil rezultat 2:2, v podaljšku pa so slavili avstrijski hokejisti. Olimpija trenutno zaseda deveto mesto, ki jo vodi v dodatne kvalifikacije za končnico. V teoriji pa se lahko Ljubljančani zavihtijo tudi na šesto mesto, ki jim omogoča neposredno uvrstitev v izločilne boje. Torkov obračun bo pomemben za obe ekipi. Gostujoča ekipa iz avstrijske prestolnice lovi še zadnji vlak za uvrstitev med najboljših deset. Od desetega mesta jih trenutno loči dvanajst točk, kar pomeni, da na zadnjih štirih tekmah potrebujejo štiri zmage, vse v rednem delu.

V medsebojnih tekmah teh dve ekip je bila letos uspešnejša Olimpija. Zmaji so dobili obe gostujoči tekmi, domačo pa so izgubili. Ljubljanski hokejisti so v zadnjem obdobju regionalne lige v dobri formi. Na zadnjih tekmah so zbrali pet zmag in dva poraza. Dunajčani na srečanje vstopajo z zmago v prejšnjem krogu, ko so nekoliko presenetljivo premagali peto uvrščeni Linz z rezultatom 2:1.

”Tekme z reprezentanco so mi predstavljale dodaten napor, vendar sem bil vesel, da sem spet videl vse soigralce. Jutrišnja tekma proti Ljubljani bo zelo težka. Obe ekipi potrebujeta točke. Že kar nekaj časa je za nas vsaka tekma ključna. Naredili bomo vse, da iz Ljubljane prinesemo vse tri točke.”, je pred tekmo izjavil avstrijski branilec Dominic Hackl.

Tekmo med Olimpijo in Vienno si boste v torek ob 19.10 uri lahko ogledali na ŠPORT TV 1.

Foto: Nik Moder / Sportida

Zadnje video vsebine

1

Matej Mavrič Rožič za Šport TV: ”V Šeškovih očeh vidim željo po dokazovanju”...Več

2

Bayern našel novo hrvaško zvezdo: Devetnajstletnik za zadetek potreboval le štiri minute (VIDEO)...Več

3

Zaplet z rampo skoraj preprečil domačo zmago Prada (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več

2

Ko v deželi denarja zmanjka cekinov...Več

3

Bitka za Schalkejevega čudežnega dečka se stopnjuje: V najboljšem položaju Bavarci in biki...Več