single
[15]
20869

Tina Maze SP začela s srebrom!

Avtor: Rok Grilec
3. 2. 2015, 21.12

Tino Maze so od ubranitve naslova svetovne prvakinje v superveleslalomu ločile vsega tri stotinke. Hitrejša je bila Avstrijka Anna Fenninger.

Tina Maze SP začela s srebrom!

Nova kolajna za Tino Maze!

Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju se je za Mazejevo odlično začelo. Trenutno najboljša smučarka letošnje zime se je že na prvi tekmi – v Vailu in Beaver Creeku bo nastopila v vseh petih disciplinah in v vseh cilja na medaljo – okitila s kolajno. Po zlatu na zadnjem svetovnem prvenstvu v Schladmingu je to njeno drugo odličje v superveleslalomu, sicer pa njena sedma – peta srebrna – medalja na svetovnih prvenstvih ter 11. z velikih tekmovanj. Z zahtevno progo je opravila izvrstno, brez napak, na koncu pa je bila le tri stotinke hitrejša Fenningerjeva, ki je smučala v nekoliko boljših vremenskih pogojih.

Zaradi močnega vetra so za pol ure prestavili začetek superveleslaloma, ki so ga tudi skrajšali. Veter je tudi sicer povzročal smučarkam nekaj težav in nekajkrat tudi prekinil tekmo, toda najboljše superveleslalomistke so kljub temu dokazale svojo kakovost.  Fenningerjeva je drugič v karieri osvojila zlato medaljo na svetovnem prvenstvu, pred štirimi leti je bila v Garmisch-Partenkirchnu najboljša v superkombinaciji.

Foto:guliver/getty images

Zadnje video vsebine

1

Matej Mavrič Rožič za Šport TV: ”V Šeškovih očeh vidim željo po dokazovanju”...Več

2

Bayern našel novo hrvaško zvezdo: Devetnajstletnik za zadetek potreboval le štiri minute (VIDEO)...Več

3

Zaplet z rampo skoraj preprečil domačo zmago Prada (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več

2

Ko v deželi denarja zmanjka cekinov...Več

3

Bitka za Schalkejevega čudežnega dečka se stopnjuje: V najboljšem položaju Bavarci in biki...Več