single
[3194]
205851

Uradna celjska potrditev: Naslov prvaka se bo lovil z bivšim trenerjem Maribora

Avtor: Blaž Magdič
11. 10. 2023, 19.43

Hrvaški nogometni trener Damir Krznar je tudi uradno postal trener Celja. Potem ko je svojo novo vlogo potrdil v pogovoru za športni časnik Ekipa SN, so danes popoldne tudi v celjskem klubu sporočili, da bo nekdanji trener Maribora odslej vodil moštvo iz Celja. Pogodbo so sklenili do konca sezone 2024/25.

V sporočilu za javnost so v Celju zapisali, da je z današnjim dnem vodenje članske ekipe NK Celje prevzel Damir Krznar, ki bo prvi trening vodil v četrtek popoldne. Pred tem bo Krznar novo službo in vlogo predstavil še na novinarski konferenci v prostorih kluba ob 14.30.

V dosedanji trenerski karieri je novi celjski trener sprva delal kot pomočnik pri Interju iz Zaprešića, med letoma 2010 in 2016 je služboval pri Dinamu, kjer je opravljal vlogo pomočnika, nato pa je treniral klube v Savdski Arabiji in Združenih arabskih emiratih.

Med marcem in decembrom 2021 je bil glavni trener Dinama, nazadnje pa je od avgusta lani do oktobra letos vodil Maribor.

Krznar bo na položaju celjskega trenerja nasledil španskega strokovnjaka Alberta Riero, ki je novega delodajalca našel v drugi francoski ligi. Španec bo vodil Bordeaux, ki igra v drugi francoski ligi. Na mesto stratega so Celjani Riero sicer imenovali šele 20. julija, potem ko so se razšli z dotedanjim trenerjem Romanom Pilipčukom.

Krznar je bil do prejšnjega tedna še trener Maribora, a so se Mariborčani v začetku oktobra po porazu z Aluminijem z 51-letnikom razšli in na položaj trenerja imenovali Anteja Šimundžo.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več