single
[4]
183190

Prvi širši nasmeh na obrazu Anttija Karhule: ”Bil je že čas!”

Avtor: Kenny Jan
4. 2. 2023, 07.53

Hokejisti SŽ Olimpije so po dolgem času dosegli zmago v razširjenem avstrijskem prvenstvu ICE HL. Po pestrem obdobju in več kot mesecu dni so prekinili črni niz in po devetih porazih prvič po 1. januarju spet slavili. Tokrat so v gosteh presenetili Dunajčane, ki se borijo za neposreden preboj v končnico in so na meji med šestim in sedmim mestom.

Ključ do uspeha sta bila dobra obramba in razpoloženi vratar Žan Us, ki je tekmo končal pri 45 obrambah. ”V prvih 15 minutah smo imeli ogromno težav, kar je domača ekipa poskusila izkoristiti z močnim pritiskom, a danes smo v obrambi oddelali zelo dobro,” je dejal trener Antti Karhula.

Ljubljančani – razmerje strelov je bilo sicer 46-23 za domače – so dobro izkoriščali svoje priložnosti in bili precej bolj učinkoviti kot na večini letošnjih tekem. ”Ko smo se enkrat rešili omenjenega težkega začetnega obdobja tekme, smo igrali vse bolje in bolje,” je zaključil Finec na klopi ‘Zmajev’.

Na koncu se je končalo s 3:1 za SŽ Olimpijo. ”Bil je čas, že zadnjih nekaj tekem smo odigrali dobro. Zelo sem vesel za fante. Zelo dobro se počutijo, potem ko so končno osvojili zmago,” je zaključil Karhula.

Naslednja tekma, zadnja pred reprezentančnim premorom naslednji teden, ko bo Slovenija igrala na turnirju v Bolzanu, čaka Ljubljančane v nedeljo. V Tivoliju bodo gostili ekipo iz Gradca, ki ima trenutno kot zadnja na mestih za dodatne kvalifikacije v končnico deset točk naskoka.

ICE Hockey League: Olimpija – Graz, v nedeljo, ob 17.25, samo na Š2!

Foto: sportida.com

 

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več