single
[3194]
182399

Sebastjan Gobec: Cilji ostajajo najvišji, pred tem se v Celju ne skrivamo

Avtor: Klemen Verlič
26. 1. 2023, 14.16

Vse bolj se bliža nadaljevanje sezone Prve lige Telemach. Po dvajsetih odigranih krogih ga bodo na tretjem mestu lestvice pričakali Celjani, ki imajo v letošnji sezoni izredno visoke cilje. Tega ne skriva niti tehnični direktor in legenda kluba Sebastjan Gobec.

Nekdanji dolgoletni nogometaš Celja je v pogovoru za Šport TV med drugim spregovoril o stabilnosti kluba, ki vse pogosteje odpira svojo denarnico v želji po ponovitvi državnega naslova iz šampionske sezone 2019/20. To med drugim nakazujejo prihodi Luke Bobičanca, Žana Karničnika, pa pred tem še Denisa Popovića, Nina Koutra in ostalih.

“Kar se tiče ambicioznosti kluba in vlaganjem v NK Celje, je pod novimi lastniki vse to zagotovo izjemna dodatna vrednost, saj je neprimerljivo s tistim ustrojem kluba, ko sem še sam bil nogometaš. Klub je eden izmed, če ne kar najbolj ambiciozen in organiziran klub v Sloveniji. Predvsem glede slednjega se je naredilo velik korak naprej. Obenem se zavedamo, da ostaja veliko prostora za napredek in k temu stremimo vsak dan, da stvari dvignemo na najvišji nivo,” je dejal Gobec, ki v klubu z ruskim lastništvom opravlja vlogo tehničnega direktorja.

Prej omenjenim okrepitvam in vloženemu kapitalu primerno se postopoma zvišujejo tudi celjski cilji. “Rezultatsko smo jesen točkovno zaključili blizu vrha. Cilji ostajajo najvišji, pred tem se ne skrivamo. V pokalu smo se prav tako uvrstili v nadaljnjo fazo tekmovanja. Z našim izhodiščem za spomladanski del smo zadovoljni, saj imamo dobre temelje za uspeh. Prepričan sem, da se bomo še dvignili v nadaljevanju in bomo sezono zaključili zadovoljni z rezultatskega vidika,” je dodal Sebastjan Gobec.

Nekdanji branilec je dres Celja nosil dve desetletji in se v tem času postal tudi rekorder po nastopih v Prvi ligi. Za NK Celje je med slovensko nogometno elito zbral kar 488. Tudi sam pa se zaveda, da bo njegovih naslednikom to znamko izjemno težko popraviti. “Bom iskren. Prej ali slej se bo zgodilo, da se bo v prihodnosti našel nekdo, ki bo ta rekord podrl. Dejstvo pa je, da so v nogometu sedaj nekoliko drugačni časi. Mladi nogometaši zelo mladi, 17 ali 18 let stari, odhajajo v tujino in se sezone začenjajo “odmikati” in izgubljajo sezone in nastopi, s katerimi bi se rekord lahko ujelo. Sam v karieri, če izvzamemo zadnjo sezono, tudi nisem imel težav s poškodbami kar je vsekakor pomemben faktor. Bomo videli. Kdorkoli bo želel moj rekord podreti, se bo moral zato zelo potruditi in če se bo našel kdo, ki bo številko 488 dvignil še za kakšno tekmo, bo moral v slovenski ligi pustiti zelo močan pečat,” je zaključil Sebastjan Gobec.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več