single
[3194]
177540

V Celju prepričani: S pravim pristopom proti Olimpiji lahko (spet) osvojimo vse tri točke

Avtor: Klemen Verlič
1. 12. 2022, 11.10

Pred nogometaši Celja je derbi 18. kroga Prve lige Telemach. V derbiju prvih dveh ekip na lestvici bodo drugi Celjani v Stožicah gostovali pri vodilni Olimpiji. Pred tekmo, ki si jo boste lahko ogledali na Šport TV, pa je optimističen vezist Denis Popović.

“Glede na to, da smo pred reprezentančnim premorom ujeli dober ritem tekem in prikazali nekaj uspešnih predstav, nam pavza v preteklih dneh ni šla na roko. Želeli bi si igranja in stopnjevanja forme. Toda na drugi strani smo se lahko kvalitetno spočili in napolnili baterije za končnico jesenskega dela tekmovanja. Pomembno bo, da v zadnje tri tekme vstopimo sveži in maksimalno pripravljeni. Med odmorom smo trenirali dobro ter odigrali kvalitetno prijateljsko srečanje v Avstriji. Mislim, da smo na pravi poti in da smo znova ujeli prave občutke in formo,” za klubsko spletno stran pravi 33-letni celjski vezist, ki v letošnji sezoni kaže odlične predstave.

Za Grofe je na devetih srečanjih v PLT Popović dosegel dva zadetka in asistenco ter med drugim odigral eno izmed ključnih vlog za zmago celjske ekipe na prvi medsebojni tekmi proti četrtkovemu nasprotniku. Takrat so Celjani na domačem terenu slavili z rezultatom 4:3: “Vsi smo že dodobra spoznali Olimpijo v letošnji sezoni. Vemo na kakšen način igrajo in da gre za zelo kvalitetno ekipo, zato zagotovo pričakujemo težko tekmo. Še posebej zato, ker gre za derbi med prvo in drugouvrščeno ekipo na gostujočem terenu. Vendar jaz verjamem v svoje fante, v našo ekipo. S pravim pristopom in pravo mero energije se iz Ljubljane lahko vrnemo s tremi zelo pomembnimi točkami.”

V tem delu tekmovanja je vsaka točka še toliko bolj pomembna, do konca jesenskega dela so za Celjane ostala še tri srečanja, vsa v gosteh. “Cilj za končnico jesenskega dela prvenstva je jasen – končati in se na daljši odmor odpraviti na vrhu razpredelnice. Zavedamo se, da jutrišnja tekma ne bo določila oziroma rešila ničesar, saj je sezona še dolga in do končnega cilja, ki je uvrstitev na mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja, je še veliko. Vendar z novimi tremi točkami bi se znova lahko nekoliko približali vodilni Olimpiji, hkrati pa bi se odlepili od zasledovalcev in z večjo mero mirnosti odigrali še zadnji dve gostovanji, ki bosta prav tako izjemno zahtevni,” zaključi Popović.

Olimpija – Celje ob 18.00 na Š1. Studio ob 17.15!

Foto: Sportida.com
Vir: NK Celje

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več