single
[3137]
175872

Freiburg in Union pred dvobojem za drugo mesto v Bundesligi

Avtor: Klemen Verlič
13. 11. 2022, 11.10

Freiburg in berlinski Union sta pred prvim medsebojnim dvobojem v letošnji sezoni poravnana na tretjem mestu s 27 točkami. Točko pred njima je Leipzig, ki je že odigral svojo tekmo 15. kroga, kar pomeni, da bo zmagovalec obračuna letošnje koledarsko leto zaključil tik pod vodilnim Bayernom.

Tako Freibrug kot berlinski Union že drugo sezono zapored veljata za prijetni presenečenji nemškega nogometnega prvenstva. Freiburg je v prejšnjem krogu s porazom prav proti Leipzigu sicer končal svoj niz šestih zaporednih tekem brez poraza. Vseeno je klub ostal pri vrhu lestvice Bundeslige, kjer želi ostati tudi po nedeljskem obračunu z moštvom iz nemške prestolnice.

»Lahko predvidevamo, da bo Union tudi tokrat taktično na visoki ravni. Imajo več načinov igre in vsi delujejo zelo dobro. So zelo nevarni. Do tekme se bomo odločili, kako bomo igrali, saj smo tudi mi sposobni zaigrati na različne načine. Zelo se veselim obračuna, saj je to še ena priložnost, da se se prepričam o kakovosti svoje ekipe,” je pred zadnjim dvobojem koledarskega leta dejal trener Freibruga Christian Streich.

Na drugi strani nenavadno dolg reprezentančni odmor prihaja v pravem trenutku za Union, ki je po visokem porazu proti Bayerju iz Leverkusna in remiju proti Ausburgu v zadnjih dveh krogih zbral eno samo točko in tako izgubil stik z vodilnimi Bavarci. Še en poraz bi bil lahko velik udarec za najprijetnejše presenečenje prvega dela sezone. Naloga za Union ne bo lahka, vseeno pa v uspeh svoje zasedbe verjame trener moštva Urs Fischer.

“Freiburg ima znova fantastično sezono. Skozi celo leto je zelo konstanten. To je dobro uigrana ekipa, ki je nevarna predvsem s protinapadov. Prav tako se je Freiburg okrepil z izjemnimi individualnimi igralci. Moštvo vselej dobro sodeluje in poskuša najti igrive rešitve v napadu. Paziti moramo, da ne pademo v njihove pasti, saj so hitro lahko zelo nevarni,” je z izbranimi besedami o tekmecu govoril Fischer.

Freiburg – Union Berlin ob 17.25 na Š1!

Foto: Matthias Koch via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več