single
[3137]
171050

Sheraldo Becker: Motor vodilne zasedbe Bundeslige

Avtor: Klemen Verlič
23. 9. 2022, 14.20

Najbrž ni veliko ljudi, ki bi pred začetkom sezone upali napovedati, da bo po uvodnih sedmih krogih na vrhu lestvice Bundeslige berlinski Union. Še manj pa je najbrž tistih, ki bi rekli, da bi se na vrhu liste strelcev nahajal Sheraldo Becker. A se je prav to tudi zgodilo.

Taiwo Awoniyi se je v lanski sezoni ob velikem uspehu Uniona zdel kot idealen partner Sheralda Beckerja v napadu. Potem ko je Awoniyi poleti zapustil moštvo z nemške prestolnice, se je zato zdelo izjemno težko zakrpati luknjo, ki je v napadu nastala po njegovem odhodu.

A Beckerju je svojo igro v letošnji sezoni uspelo dvigniti na povsem novo raven. S šestimi goli na sedmih tekmah je vodilni strelec Bundeslige. Obenem pa je s tremi asistencami tudi drugi najboljši podajalec nemškega prvenstva. S svojimi izjemnimi predstavami je prav on zagotovo glavni razlog, da Union presenetljivo vodi po uvodnih sedmih krogih.

27-letnik je nevaren z obema nogama, obenem pa izjemno učinkovit pri svojih zaključkih. V sodelovanju z Američanom Jordanom ima v napadu Becker v letošnji sezoni še več svobode, kar mu več kot očitno ustreza. Prav tako njegovo igro krasi izjemen pregled nad igro, saj v povprečju v nasprotnikovem kazenskem prostoru uspešno poda skoraj trikrat na tekmo.

Ob vsem, kar smo že našteli, je Becker tudi eden najhitrejših nogometašev med nemško elito, na tekmo pa povprečno preteče več kot deset kilometrov, kar je za napadalca izjemno veliko. S svojo energijo nasprotnikove obrambe velikokrat spravi pod pritisk, njihove napake pa vztrajno izkorišča s protinapadov.

Becker je junija pogodbo z Unionom iz Berlina podaljšal do leta 2025. Čim dlje pa bo s soigralcu tudi poskušal nadaljevati odličen začetek sezone.

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več