single
[5]
169102

Trener Zagreba pred odločilno tekmo v ligi SEHA: “V finalih so možnosti vedno 50-50!”

Avtor: Rene Vidmar
3. 9. 2022, 18.33

Letošnja sezona lige SEHA bo postregla s pričakovanim in popolnoma enakim finalnim obračunom, kot smo mu bili priča v pretekli sezoni. V nedeljo si boste gledalci na Šport TV tako lahko iz zadrske dvorane Krešimirja Ćosića ogledali obračun med branilcem naslova madžarskim Veszpremom in hrvaškim prvakom Zagrebom.

Veszprem je v prvem polfinalnem obračunu povsem brez težav ugnal makedonski Eurofarm Pelister našega Urbana Lesjaka, ki je padel z rekordnih 41 proti 27. Na drugi tekmi je bilo nekoliko bolj tesno, pa vendar so rokometaši iz hrvaške prestolnice proti Nexeju, ki ga vodi Branko Tamše prišli do zanesljive zmage s 32 proti 26.

V nedeljskem finalu bo vloga favorita ponovno pripadla madžarskim rokometašem. Glavni trener Veszprema Momir Ilić, kljub temu opozarja, da Zagrebčanov nikakor ne smejo podcenjevati. “Klubski cilj v ligi SEHA zmeraj ostaja enak. Sodelovanje na zaključnem turnirju in končno slavje. Letos moram poudariti, da ima Zagreb močnejšo ekipo kot lani. V napadu igrajo disciplinirano. Imajo visoko obrambo in hitra krila. Toda tudi naša ekipa deluje dobro, zato sem prepričan v uspeh!”

Njegov trenerski kolega na zagrebški klopi Timur Dibirov je po štirih naslovih, ki jih je z Vardarjem osvojil v ligi SEHA odločen, da tokrat na vrh pride še z drugim klubom. “Če mene vprašate, so v finalih možnosti vedno 50-50, ne glede na to, kdo stoji na drugi strani igrišča. Verjamem, da imamo vse adute, da se bomo v nedeljo lahko veselili naslova. Toda ne bo lahko. Proti Nexeju smo pokazali nekaj res dobrih minut igre. Želel bi si, da bi tako igrali tudi proti Veszpremu.”

Finalni obračun bo sicer dodobra obarvan slovensko. Barve Nexeja namreč zastopata Aleks Kavčič in vratar Aljaž Pajntar, medtem ko za Veszprem igrata Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč.

SEHA Liga: Tekma za 3. mesto: Nexe – Eurofarm, od 16.25 na Š3!
SEHA Liga: Finale: Zagreb – Veszprem, od 18.55 na Š3!

Foto: AP Photo/Martin Meissner via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več