single
[6]
162536

Kdo bo v Hamburgu nastopal v vlogi favorita za osvojitev krone?

Avtor: Klemen Verlič
23. 6. 2022, 13.20

Nova sezona tekmovanj King of the Court se v četrtek začenja v Hamburgu. V Active City Areni, ki sprejme več kot tisoč gledalcev, pa bodo le ti lahko spremljali največji spektakel v odbojki na mivki. Za krono se bo v obeh konkurencah pomerilo po dvajset parov. Kateri izmed njih pa veljajo za favorite?

V ženski konkurenci bo v Hamburgu nastopilo kar nekaj znanih obrazov. Med njimi tudi nemška kraljica iz lanske izvedbe, dve nizozemski zmagovalki in tri kraljice s prejšnjih mednarodnih turnirjev, vključno z zmagovalkama finalnega turnirja King of the Court 2021 v Dohi Sandro Ittlinger in Isabel Schneider. Poleg omenjenih bo v Hamburgu nastopilo še nekaj stalnih članic turnirja.

Skupino A sestavljata kraljica Hamburga 2021 Sarah Schulz in njena partnerka Anne-Lena Grüne, ki bo nadomestila Chantal Laboureur. Emilie Olimstad in Sunniva Helland-Hansen sta bili lani finalistki. V paru Pleun Ypma in Emi van Driel se skriva nizozemska kraljica. Van Drielova je leta 2021 osvojila naslov s svojo sestro Mexime, ki igra v skupini B skupaj z Emmo Piersmo.

V skupini B najbolj izstopata branilki skupnega naslova iz Dohe, Sandra Ittlinger in Isabel Schneider, ki iščeta drugi zaporedni naslov. Vendar ju čaka zahtevna konkurenca iz Francije, Nizozemske, ZDA in Japonske.

V skupini C se nahajata zmagovalki nemškega Beach Toura v Münchnu Christine Aulenbrock in Sandra Ferger. Pomerili se bosta z lani drugouvrščenima iz Dohe Lézano Placette in Alexio Richard iz Francije. V tej skupini imamo tudi kraljico Utrechta 2021 Mario Belén Carro s špansko rojakinjo Angelo Lobato Herrero. V skupini C je tudi prva od dveh ukrajinskih ekip Valentina Davidova in Diana Lunina

Drugi ukrajinski par se nahaja v skupini D, in sicer dvojčici Iryna in Inna Makhno, ki ju čaka obračun z olimpijskima prvakinjama iz Ria Kiro Walkenhorst in dvema parom iz finalnega turnirja v Dohi. Natančneje dvema dobitnicama bronaste medalje Anastasio Kravčenokovo in Phoebe Bell z njunima soigralkama. Ne gre pa pozabiti niti na Nicole in Megan McNamara iz Kanade.

Na moškem turnirju se bo na igrišče podalo osem nekdanjih mednarodnih kraljev. Piotr Kantor je aktualni kralj Hamburga. Ahmed in Cherif pa še vedno nosita krone iz Dohe. Alexander Brouwer in Aleksandr Samoilovs doslej še nista zamudila dogodka King of the Court. Po slavo se bosta podala na svojem desetem turnirju.

Brouwer bo to storil v skupini A skupaj z nizozemskim kraljem 2020 Rubenom Penningo. Moči bosta merila s parom Poniewaz Quadrata – dvojčkoma Bennetom in Davidom, ki bosta želela ponoviti lanski vzpon na stopničke. Estonec Mart Tiisaar in Švicar Yves Haussener sta se vrnila, potem ko sta skupaj dosegla finale v Dohi. Tokrat igrata z rednimi partnerji. Argentinco zastopata Julian Azaad in Maciel Bueno Torres.

Ahmed in Cherif veljata za favorita skupine B, v kateri se bosta pomerila z bratrancema iz Čila, Estebanom in Marcom Grimaltom, ki sta naredila dober vtis v Utrechtu 2020. Drugi argentinski par Tomas in Nicolás Capogrosso sta prva zmagovalca tekmovanja. Edini slovenski predstavnik Nejc Zemljak tvori par z Nemcem Paulom Henningom. Skupino pa dopolnjujeta Mark Nicolaidis in Izac Carracher.

V skupini C bomo videli spopad nekdanjih kraljev Utrechta. Adrian Gavira se bo skupaj z Alejandrom Huerto boril proti Marcu Krattigerju in Florianu Breerju. Nekdanja zmagovalca Aleksandrs Samoilovs in Janis Šmēdiņš si bosta ob tej priložnosti zagotovo želela krono, brata Quincy in Calvin Aye pa bosta zastopala Francijo. Skupino sestavljata še Nemca Robin Sowa in Lukas Pfretzschner.

Zadnja skupina predstavlja nekaj mednarodnih parov. Domačin Clemens Wickler se je znašel ob boku zmagovalca iz Utrechta 2017, nizozemca Roberta Meeuwsna. Piotr Kantor je lani zmagal v Hamburgu skupaj z Bartoszom Losiakom, letos pa igra z Maciejem Rudolom. Dobitnik srebrne medalje iz Dohe Stefan Boermans je našel ameriškega soigralca Troya Fielda. Čilenca Noa Aravena in Vincente Droguett pa sta letošnja senzacija na Pro Touru. Avstrijski izkušeni par Clemens Doppler in Thomas Kunert dopolnjujeta zasedbo v Hamburgu.

King of the Court Hamburg od četrtka do nedelje na ŠPORT TV!

Foto: Peter Weber via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več