single
[3137,2]
162407

Bochum s prodajo branilca podrl klubski rekord

Avtor: Urban Kolman
22. 6. 2022, 09.41

Bochum se je v prejšnji sezoni vrnil v Bundesligo. Mnogi so bili mnenja, da se bo nemški jo-jo klub hitro vrnil v 2. Bundesligo. A Bochum je presenetil in na koncu zanesljivo obstal med nemško elitno konkurenco. Ekipa je čez sezono nanizala kar nekaj odličnih predstav, med drugim so v gosteh premagali Borussio Dortmund, doma pa so slavili proti Bayernu.

Odlična sezona je prinesla tudi zanimanje za nekatere igralce. V ospredju je bil mladi 20-letni branilec Armel Bella-Kotchap. Zanj se je zanimalo kar nekaj klubov, včeraj pa je Bochum potrdil, da 20-letni centralni branilec odhaja v angleški Southampton.

Angleški svetniki bodo za branilca odšteli okoli 10 milijonov evrov, kar za Bochum predstavlja rekordno vsoto pri prodaji igralca. Višino prestopa je potrdil tudi športni direktor Bochuma Sebastian Schinzierlorz, ki je dejal: “Bochum je s tem prestopom dosegel do sedaj nedoseženo finančno dimenzijo.”

Nadaljeval je: “Razvoj Bella-Kotchapa je že nekaj časa spremljal cel kup ekip iz Nemčije in Evrope. Angleško prvenstvo je zanj velik korak naprej, želimo mu veliko sreče”.

Rekord za največji prestop v zgodovini kluba je do tega prestopa pripadal Leonu Goretzki, ki je leta 2013 za 5 milijonov evrov prestopil v Schalke.

Foto: Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več