single
[3137]
148609

Na obzorju povratek Nika Kovača v Bundesligo?

Avtor: Blaž Magdič
28. 1. 2022, 12.33

V začetku novega koledarskega leta je med nogometnimi navdušenci odjeknila vest, da hrvaški strateg Niko Kovač ni več šef stroke pri Monacu. Dolgoletni reprezentant naših južnih sosedov je v kneževini zdržal leto in pol, kljub vrhunski lanski sezoni pa ga je "odnesla" bleda prva polovica v epizodi 2021/2022.

Monaco v francoski Ligue 1 ta hip zaseda sedmo mesto, Kovač pa je s svojimi varovanci lansko sezono končal samo za prvaki iz Lilla ter zvezdniki PSG-ja. Nekdanji hrvaški selektor je le nekaj tednov po košarici na jugu Francije že “vroča roba” na trenerski tržnici, v kontakt z njim naj bi vstopilo kar nekaj klubov širom Evrope.

Pri nemškem Sport Bildu so se razpisali o tem, da bi se lahko v Berlinu rojeni Hrvat kmalu vrnil na klop nemškega prvoligaša. Petdesetletnik je marcem 2016 in junijem 2018 že vodil Eintracht iz Frankfurta, med julijem 2018 in novembrom 2019 pa je na veliki sceni bdel nad zvezdniki bavarskega ponosa. Z Bayernom je osvojil tudi dvojno krono.

Tretjo priložnost v elitnem rangu nemškega žogobrca bi lahko dobil pri Borussii iz Monchengladbacha, ki v tej sezoni nastopa precej pod pričakovanji. Strateg Adi Hutter in varovanci zasedajo šele 12. mesto v prvenstvu, na zadnjih petih tekmah pa so ob eni zmagi in enem remiju klonili kar trikrat. Služba avstrijskega strokovnjaka stoji na majavih temeljih, odpoved bi lahko dobil že v primeru neuspeha na prvi februarski tekmi proti skromni Arminii iz Bielefelda.

Kovač naj bi v pogovorih z vodilnimi možmi Borussie že razkril karte, interes pri nekdanjem kapetanu hrvaške izbrane vrste vsekakor obstaja. Počakati bo potrebno samo na spodrsljaj…

 

Foto: Bundesliga/Getty Images/Lukas Schulze

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več