single
[3137]
148539

Bayernova dilema za bližnjo prihodnost: Musiala ali Müller?

Avtor: Kenny Jan
27. 1. 2022, 11.53

Jamal Musiala je kljub mladosti, šteje namreč rosnih 18 let, že postal pomemben člen Bayernove igre. Pri Bavarcih se zavedajo, da je mladenič, ki je sicer že odigral 9 tekem za člansko izbrano vrsto Nemčije, naložba za prihodnost, zato mu načrtno namenjajo vse večjo minutažo, so pa prepričani, da bo prav on, morda že v bližnji prihodnosti, prevzel vlogo vodje, kot jo denimo v tem trenutku opravlja kralj asistenc Thomas Müller.

Müller je pri svojih izkušenih 32-letih nepogrešljivi člen Bayernove igre. Na letošnjih 20 prvenstvenih tekmah v nemški Bundesligi je poleg 3 zadetkov prispeval neverjetnih 18 asistenc in je s tem eden glavnih faktorjev, zakaj Bavarci na vodilni poziciji bežijo dortmundski Borussii za 6 točk.

Vendar strokovnjaki opozarjajo, da bi kmalu lahko Müller v Jamalu Musiali dobil svojega naslednika. Že sedaj naj bi bil 18-letnik v določenih segmentih igre boljši, upoštevajoč predvsem mladostno igrivost in hitrost.

”Thomas je unikaten nogometaš, težko najdeš boljšega vodjo,” se je na govorice odzval Musiala. ”Zagotovo ga bomo spremljali še nekaj let, ko pa se bo enkrat upokojil, bo njegov stil postal nezamenljiv.”

Mladi ofenzivni se zaveda, da bo kmalu moral stopiti v njegove čevlje in upravičiti pričakovanja vselej stroge nogometne javnosti. ”Če bom imel priložnost igrati v vlogi, ki jo ima v tem trenutku Müller, se bom nogometnemu svetu predstavil s svojim stilom,” zaključuje igralec, ki je v aktualnem tekmovalnem obdobju nastopil že na 19 ligaških tekmah, dosegel 3 gole in prispeval 4 asistence, petkrat pa je igral tudi v elitni ligi prvakov.

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več