single
[1176]
138212

Zadnji dve nemški zmagi razdeljeni med Gajserja in Herlingsa, kako bo tokrat?

Avtor: Blaž Magdič
3. 10. 2021, 08.26

Prvo oktobrsko nedeljo se nadaljuje boj za nabiranje točk v motokrosističnem svetovnem prvenstvu. Karavana je že v Nemčiji, natančneje na v Teutschenthalu, kjer bo od 12.00 dalje na sporedu deseta dirke sezone. Neposredni prenos si lahko ogledate na Šport TV 1.

Tim Gajser, HRC Honda

V prestižnem razredu MXGP po dobri polovici sezone v skupnem seštevku vodi Jeffrey Herlings, ki ima na svojem računu 371 točk. Nizozemec je na dirki na Sardiniji izkoristil težave s poškodbo Tima Gajserja, ki ni mogel nastopiti maksimalno, a Tim ohranja lepe možnosti za ubranitev naslova. Slovenski as je poškodbo ključnice že pozabil, odločen je, da se po nemški preizkušnji vrne na sam vrh skupnega seštevka. Ta hip za Herlingsom zaostaja za eno samo točko, tretji Romain Febvre ima še tri točke manj od zvezdnika HRC Honde.

Prav Herlings in Gajser v novodobnem svetu motokrosa vselej veljata za glavna favorita, ko je govora o skupni zmagi na velikih nagradah. Nič drugače ne bo v Nemčiji, sploh, ker sta prav omenjena dirkača v zadnjih izvedbah omenjene dirke pometla s konkurenco.

V lanski sezoni Teutschenthal dirke za svetovno prvenstvo ni gostil, leta 2019 je z zmago v obeh vožnjah tekmece pokoril Tim Gajser, leto pred tem je Slovenca ugnal le Herlings.

Kako bo tokrat? Preverite od 12.00 dalje na Šport TV 1. Najprej razred MX2, sledi še prestižni razred MXGP. Vabljeni v našo družbo!

 

Foto: Honda Pro Racing

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več