single
[5]
135269

Mladi slovenski rokometaši EP sklenili na četrtem mestu, Janc postal MVP

Avtor: Klemen Verlič
22. 8. 2021, 20.47

Slovenska moška rokometna reprezentanca do 19 let je izgubila tekmo za bronasto medaljo na evropskem prvenstvu v Varaždinu. Španija je bila boljša s 37:28 (17:13). Slovenski reprezentant Mitja Janc je postal najboljši strelec ter bil izbran za najboljšega posameznika turnirja, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

Izbranci selektorja Saše Prapotnika so v prvem delu uvodoma suvereno opravili z Islandijo (26:22), za tem klonili proti Srbiji (36:30), na odločilni tekmi za napredovanje pa ugnali Italijane (31:29).

Drugi del so začeli z neodločenim izidom proti Špancem (37:37), pot v polfinale pa potrdili proti Švedom (32:29). V borbi za finale so morali priznati premoč gostiteljem Hrvatom, ki so bili boljši s 26:22, na tekmi za bron pa se jim ni uspelo oddolžiti španskim tekmecem.

Najboljši strelec Slovenije v malem finalu je bil Vid Miklavec, ki je Špancem natresel sedem zadetkov. Svoj strelski delež so proti Špancem dodali tudi Andraž Makuc (6 golov), Leon Gregorič (5 golov) in Simon Vidmar (3 goli).

Mitja Janc je obračun s Španci zaključil pri dveh zadetkih, a na preostalih preizkusih dokazal, da je eden izmed najobetavnejših evropskih rokometašev svoje generacije. Srednji zunanji igralec, brat članskega reprezentanta Blaža Janca, je na sedmih tekmah dosegel 61 zadetkov. Nase je opozoril že v prvem delu, ki ga je zaključil s povprečjem 10,7 zadetka na tekmo, dokončno pa zablestel na prvem preizkusu s Španci, ki jim je z 18 streli natrosil kar 17 golov.

Letošnje prvenstvo je evropska rokometna zveza (EHF) naknadno uvrstila v svoj program, saj bi v nasprotnem primeru, zaradi svetovne zdravstvene situacije v lanskem poletju, ta generacija ostala brez kadetskega nastopa med evropsko elito. Slovensko moštvo, ki si je v Varaždinu priborilo uvrstitev med najboljše štiri zasedbe stare celine, se bo zato za evropski vrh znova potegovalo že prihodnje leto, tedaj v mladinski konkurenci do 20 let. Slovenski reprezentanti so si nastop na prihajajočem turnirju zagotovili že z uvrstitvijo med najboljših 13 reprezentanc, ki ostajajo v elitni diviziji A.

V finalu EP je Nemčija s 34:20 premagala Hrvaško.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več