single
[6]
130476

Brazilija prvi finalist lige narodov

Avtor: Rene Vidmar
26. 6. 2021, 14.50

Brazilska odbojkarska reprezentanca je po zmagi proti Franciji v ligi narodov v italijanskem Riminiju napredovala v veliki finale. Varovanci Renana Dal Zotta so bili zanesljivo boljši od galskih petelinov s 3:0 (20, 18, 19). V finalu bodo olimpijski prvaki igrali proti zmagovalcu drugega polfinalnega obračuna med Poljsko in Slovenijo (15.00).

Brazilci so bili v vsakem nizu korak pred Francozi, ki v končnicah niso našli rešitev za visok brazilski blok ter razpoložene napadalce. Neustavljiv pa je bil predvsem Yoandy Leal z 20 točkami, 13 jih je dodal korektor Wallace. Pri Francozih je kot edini dvomestno število točk presegel korektor Jean Patry (12).

Poraženec drugega polfinala med Poljsko in Slovenijo se bo v nedeljo ob 11.30 pomeril s Francijo, zmagovalec pa ob 15. uri z Brazilijo.

Slovenci so ob sploh prvem nastopu med elito svetovne odbojke zbrali kar 12 zmag ob vsega treh porazih in po tretjem mestu uvrstili v zaključni del tekmovanja. Tam se bodo pomerili s Poljsko, ki je prav tako slavila na 12 tekmah in bila s tremi točkami več od Slovenije druga v ligaškem delu lige narodov.

Slovenija je Poljake, sicer svetovne prvake, s 3:1 ugnala 30. maja v tretjem krogu tekmovanja, a takrat nista igrala poljska zvezdnika Wilfredo Leon in Bartosz Kurek.

Foto: Šport TV
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več