single
[2427]
122085

Rusi: Že med tekmo z Malto smo se pripravljali na Slovenijo

Avtor: Klemen Verlič
25. 3. 2021, 15.49

Tako kot slovenski nogometaši so tudi ruski zmagovito opravili uvod v kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2022, potem ko so v sredo na Malti pričakovano zmagali. Končni izid je bil 3:1. Kot pravijo v ruskem strokovnem štabu, je bila to priprava na Slovenijo, s katero se bodo Rusi merili v soboto v Sočiju.

Rusi so proti Malti nastopili v postavitvi 4-2-3-1 in v postavi Anton Šunin v vratih, Vjačeslav Karavajev, Georgi Džikija, Andrej Semjonov in Mario Fernandes v obrambi, v zvezni vrsti so igrali Danil Fomin, Ilzat Ahmetov in Daler Kuzjajev, napadalnejše naloge pa so opravljali Aleksandr Golovin, Aleksej Ionov in Artjom Dzjuba. V drugem polčasu so zaigrali še Rifat Žemaletdinov, soigralec Josipa Iličića pri Atalanti Aleksej Mirančuk, Andrej Mostovoj in Aleksandr Soboljev.

Slednji se je tudi vpisal med strelce, ko je v 90. minuti po Mirančukovi podaji postavil končni izid. Že v prvem polčasu so Rusi zadeli dvakrat prek Dzjube in Fernandesa (ta je ob koncu dobil ureznino in modrice na kolenu, a v ruskem taboru verjamejo, da bo nared za Slovenijo), slednjemu je podal Dzjuba, ki je sicer s 27 zadetki na drugem mestu v zgodovini ruske vrste, pred njim je le še Aleksandr Keržakov s 30.

Če so Rusi, ki jih vodi nekdanji ruski reprezentančni vratar Stanislav Čerčesov, v prvem polčasu pokazali želeno predstavo, pa so spremljevalci ruske izbrane vrste precej kritični do predstave v drugem polčasu, ko si favorizirana četrtfinalistka zadnjega SP ni ustvarjala priložnosti. Je pa vseeno prekinila niz šestih porazov.

“Veliko ekip bo imelo težave z Malto,” je po tekmi, kot ga je navedel Sport Ekspress, napovedal Čerčesov. “Vzeli smo tri točke, ki smo jih načrtovali. Prvi polčas mi je bil bolj všeč in to ne zaradi dveh zadetkov, ampak zato, ker smo bili bolj organizirani. Drugi polčas smo začeli napačno, zato smo prejeli gol. Nato smo prevzeli nadzor nad igro, dosegli tretji gol in prišli do zmage,” je dodal Čerčesov in priznal, da so bile v igri pomanjkljivosti.

“Dolgo nismo igrali skupaj. In Golovin, Mirančuk, Fjodor Kudrjašov in Aleksandr Žirov niti niso bili v reprezentančnem taboru, niso bili na taktičnem treningu. Zato smo imeli težave z organizacijo igre,” je še povedal Čerčesov. Na vprašanje, zakaj proti Malti ni zaigral z dvema napadalcema, je odvrnil, da je bil obračun z Maltežani hočeš-nočeš priprava na Slovenijo. Izbranci slovenskega selektorja Matjaža Keka tako precej dobro vedo, kaj jih čaka na stadionu Fišt.

Ta ima na voljo skoraj 44.000 sedišč, z uveljavljenimi protikoronskimi ukrepi v krasnodarski regiji pa bo proti Sloveniji tudi delno – tretjinsko – zaseden s približno 13.000 gledalci.

Z Rusijo, 39. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, ima Slovenija (62.) na petih medsebojnih tekmah po dve zmagi in poraza ter remi.

Tekmo Slovenija-Rusija si boste v soboto lahko ob 14.00 ogledali na Šport TV 1!

Zadnje video vsebine

1

Matko pred tekmo sezone: Ni boljše priložnosti za osvojitev naslova kot proti Olimpiji (VIDEO)...Več

2

Matko za Šport TV: Ne glede na to, na katerem položaju igram, mi trener daje svobodo (VIDEO)...Več

3

Eredivisie: Feyenoord prvič po treh desetletjih sezono po osvojenem naslovu končal na drugem mestu (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško se ne misli ustaviti, mojstrski zadetek tudi proti polfinalistom lige prvakov! (VIDEO)...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Šeško v klubskem dresu znova trese, proti Heidenheimu do svojega 10. gola v Bundesligi (VIDEO)...Več